Upozornění na německý zemský soud

o Landsmannschaftu

 

 

Br.Kubák v NO č.13/2017 Uvádí,že Posselt seznámil veřejnost se stanoviskem landsmannschaftu (kterého? německého,rakouského,obou??) že "si nedělají žádné nároky na ČR. Toto stanovisko zastával před lety tehdejší předseda Franz Neubauer". (citace, str.3.)

 

 

České národní listy a jejich redaktoři dr.Tuleškov a ing.Rejf,po léta se dotazují naší vlády,jaké záruky mají se strany landsmanů - německých i rakouských - na nevznášení majetkových a jiných nároků na ČR. Dosavadní odpovědi vlády, p.Sobotky,p.Bělobrádka, byly absolutně neuspokojivé.

 

Listy č.218, orgán ČNL, uvádějí,že  soudní spor o stanovy SDL jde už do třetího roku a stále platí staré stanovy,které výslovně uvádějí nároky na majetek a odškodnění sudetů! 

Zemský soud v Mnichově neuznal změnu stanov,propagovanou Posseltem,takže jeho tvrzení o nenárocích vůči Čechům nemají oporu v pravomocném rozsudku Zemského soudu SRN!

 

Tento fakt zjevně není znám br.Mgr.Kubákovi, a proto není uveden ani v jeho stati.

 

Otázka nároků německého i rakouského SL na ČR je tak závažná,

že by se měla stát předmětem jednání HDK ÚV Svazu a po jejím vyřešení i závazným stanoviskem Svazu,jenž by měl jednou provždy odmítnout jakékoli právní a morální nároky SDL na republiku, a jednoznačně se postavit na obranu závěrů Postupimi,Paříže a dekretálního práva ČSR,jehož je ČR prváním nástupníkem,a jež má v ústavě zakotven i základní ústavní dekret 33 o občanství dotčených osob.

 

Dále uvádím jako přímý pamětník besedu o landsmannschaftu a Franzi Neubauerovi s tehdejším předsedou Parlamentu ČR panm dr.Uhdem na Státní reservaci Stará huť u Adamova,kde nám pan předseda Uhde potvrdil, že žádný český politik nemůže jednat s landsmannschaftem,aniž by porušil právní pořádek republiky a dekretální právo - že ani předseda landsmannschaftu nemůže a nesmí být partnerem pro člena české vlády. Uváděl nám i příklady nadbíhání F.Neubauera za jeho návštěvy SRN, jeho pokusy o přímý kontakt,které on jako předseda Parlamentu ČR absolutně odmítl. Toto vše může pan emeritní předseda Parlamentu dr.Milan Uhde zajisté potvrdit.

 

Konečně, České národní listy již několik let uvádějí přesné dokumenty o jednání a situaci landsmanů, které jsou v příkrém rozporu s tvrzením B.Posselta o "nevznášení nároků na ČR".

Tato situace je vysoce alarmující a měla by být jednoznačně a zásadně řešena stanoviskem ÚV ČSBS formou resoluce, memoranda, atp., na českou vládu a na presidenta ČR.

 

Je jasné, že nekonečné vznášení jakýchkoli nároků na ČR rozvrací sousedské vztahy s Německem a Rakouskem, vyvolává permanentní právní nejistotu našeho občanstva,zvláště těch,kteří nabyli majetky BONA FIDE od státu jakožto německých konfiskátů podle dekretů a Pařížské dohody.

Proto je maximálně žádoucí,aby se ÚV ČSBS k těmto nárokům jasně jednoznačně vyjádřil výše uvedenou formou.

 

Jiří Jaroš Nickelli, HDK OV ČSBS Boskovice