Ukrajinka, která vyběhla před Zemana, dostala podmínku a vyhoštění

 

Ukrajinskou aktivistku Anželinu Diašovou, která v pátek ve volební místnosti vyběhla polonahá před prezidenta Miloše Zemana, potrestal v neděli Obvodní soud pro Prahu 5 tříměsíční podmínkou s roční zkušební dobou. Zároveň ji na rok vyhostil z České republiky. Sedmadvacetileté ženě hrozily dva roky vězení.

Novinky.cz

 

Že by hrdinka z Ukrajiny, která se proslavila na celém, samozřejmě západním, světě, by dostala nějaký trest naostro, jsme ani nepočítali. Rovněž, abychom se přiznali, jsme nepočítali  ani s tím, že vše půjde tak úžasně rychle. Ale stalo se!

 

Jak může někdo v cizině chápat rozsudek našeho soudu za předvádění se nahoře bez s provokujícím nápisem před prezidentem republiky ve volební místnosti? „Hrdinství si ceníme, hrdinky odměňujeme.“ Sice podmínečným trestem a vyhoštěním, ale hned druhý den můžete být doma. Přijeďte opět, spojeneckou pomoc potřebujeme.

 

Vaše fotka obletí svět, který se dozví o Vašich nepřekonatelných skutcích, zapíšete se do světových dějin. Hrdinové neumírají. Budete odměněny velkou řadou hezkých slov. Zřejmě však i na reálnou hodnotu dojde.

 

Ukrajinky z hnutí Femen se zajímají o dění na celém světě. Na místě ho polonahé zkratkově komentují. Média pak pějí oslavné ódy. Jen jakási zbytečná otázka se mi vnucuje. Kdo to všechno platí? Cesty po Evropě, případně i dál, něco stojí. A v Ukrajině jsou platy malé. Můžeme však namítnout, jak pro koho.

 

Faktem ale je, že ukrajinské dámičky trpí na zájezdy. Že by měly tolik peněz? Pochybuji. Je pravděpodobné, že za jejich hrdinské činy je někdo platí. Nakonec to vyjde najedno.

 

My však protestujeme! Nejdříve nás strašili, že Putin a jeho Rusové se nám budou míchat do voleb. Pan kandidát Drahoš se již již domníval, že mu tito zlí lidé ukradnou jeho vítězství a najednou – bác. Nikde žádný Rus, ale Ukrajinka. Ta nám poskytla internacionální pomoc. My však odmítáme jakoukoliv podobnou „pomoc“. Ani Ukrajinci či Ukrajinky na takové činy nemají žádné právo.

 

O co však prosíme? Obracíme se na naše poslance, kromě těch, kteří se považují za sudetské Čechy, s prosbou, aby více chránili republiku a ústavní činitele, zejména pak prezidenta republiky. Proto navrhujeme, aby byl projednán a přijat zákon na ochranu republiky, případně novela trestního zákona s několika novými skutkovými podstatami, které nutně potřebujeme. Zkušenosti s nejrůznějšími ataky vůči prezidentu republiky, nikoliv pouze verbálními,  máme. Nekonáme však. Připomeňme si však první Československou republiku. Teprve poté, když rukou atentátníka byl zavražděn ministr Rašín, spatřil světlo světa zákon na ochranu republiky. Čekáme snad na to, až poteče krev nějakého našeho ústavního činitele, abychom i my poté konali?

J. Kovář