USA byl zasazen včasný a drtivý úder

29.7. 2017

 

Nyní jsou mnozí pobouřeni tím, proč Kreml tak dlouho čekal s odvetnými sankcemi, a pro emoce si nevšímají viditelných věcí.

Pokud by Rusko odpovědělo Spojeným státům okamžitě, zrcadlovým vypovězením 35 amerických diplomatů, co by nám to přineslo, kromě okamžitého uspokojení? Ano, nic. Udělali bychom s Američany výměnu, která by v žádném případě neměla vliv na podvratné aktivity, které u nás vedou americké zpravodajské služby, organizující k prezidentským volbám protesty, pomocí kterých Washington chce uskutečnit převrat v naší zemi. Zejména z tohoto důvodu by to byla nesmyslná zrcadlová reakce. Ruské úřady neodpověděly ani v období Baraka Obamy, ani za nové administrativy, která je jmenována nově zvoleným prezidentem Donaldem Trumpem.

 

Tím způsobem si Rusko uchovalo v rukávě trumfové eso a použilo jej v pravý moment, sledujíce ne jeden, ale dva cíle.

 

Za prvé, neschopné jednat a arogantní frajery usadili přesně v okamžiku, kdy přijímali  nové sankce proti Rusku. Vzhledem k vypovězení velkého množství amerických diplomatů a obstavení nemovitostí, je to pro Washington nepochybná ztráta tváře. A přitom v situaci, kdy USA ztrácejí své dominantní postavení, ruská odpověď ještě silněji podkopává autoritu hegemona prohrávajícího v Sýrii.

Za druhé, a to je hlavní, Rusko zasadilo drtivou ránu americkým tajným službám, které pod rouškou „diplomatické činnosti“ připravovaly převrat při prezidentských volbách v naší zemi.

Chápejte, že Moskva vypovídá ne kompars, ale přímo ty lidi, kteří po mnoho let budují zpravodajskou síť a pracují přímo s opozicí, na koordinaci její podvratné činnosti v naší zemi.

Navíc, hlavní americký stratég barevných revolucí opouští na podzim Rusko.

Takže můžeme s jistotou tvrdit, že ruské vedení asymetrickou odpovědí v přesně zvolené chvíli zasadilo těžkou ránu imidži Američanů – „těch nejlepších na světě“, a zničující ránu americkým zpravodajským službám, připravujícím na prezidentské volby barevnou revoluci v Rusku.

 

http://politobzor.net/show-139271-po-ssha-byl-nanesen-svoevremennyy-i-sokrushitelnyy-udar.html

Pro České národní listy volně a kráceně přeložil P. Rejf