Takto  jeden výtečník na nás zaútočil

Nejsem Čech, nepatřím do kmene zákeřných vrahů

 

Vladimir Charvat A ne, nejsem Cech, jsem Charvat. Na uzemi tohot statu bylo vicero kmenu. Cesi byli maly, minoritni kmen na uzemi Prahy. Charvati byli velky kmen od vychodnich cech az puvodne daleko za krakow... Cesky stat vznikl tak, ze vladnouci rod Cechu, Premyslovci, zautocili v dobe svatku na nas vladnouci rod Slavnikovcu a zbabele a hnusne ho vyvrazdili. Takze ne, nepatrim do kmene zakernych vrahu.

 

České národní listy „Vzhledem k tomu, že nekomentujete, ale pouze nesouvisle řadíte slova za sebou, chyb kupíte přehršle, doporučujeme Vám, věnujte se svým stránkám. Tam se můžete vydovádět i jako samorostlý "historik". Pokud chcete nám dále psát, prosíme o slušnost, žádné vulgarity a smysluplné věty. Je nám těžko uvěřit, že ovládáte češtinu. Chybami, jimiž se to ve Vašich slovech hemží, se usvědčujete sám. Ledaže byste nás přesvědčil, že píšete "charvatsky" a žijete na území charvatského státu.“

 

Tento pán mluví o kmenech. Kdeže se můžeme se slovem kmen setkat? No, ano!  Přece tzv. sudetští Němci jsou, jak říkají, čtvrtým bavorským kmenem. Pokud výše uvedený výtečník by náhodou s nimi neměl nic společného, pak alespoň to, že žije, jako oni, v  kmenovém zřízení.

 

Ale pozor! Ten dobrák od kosti je v nějaké organizaci "Pro Ústí". Pokud ještě někteří jsou tam takoví jako on, tak to bude jistě bohumilá, pardon, zřejmě sudetomilná organizace. Dej, Bůh, ať pánové k rozumu přijdou.

 

České národní listy, red.