Šok! Václav Klaus si dovolil kritizovat Evropskou komisi a v Německu ho okamžitě umlčeli
18. 7. 2017 16:41

Německý spolkový sněm před časem schválil zákon, jehož cílem je zamezit šíření nenávisti na internetu. Jednou z prvních obětí tohoto zákona se pak stal druhý český prezident Václav Klaus.
Šok! Václav Klaus si dovolil kritizovat Evropskou komisi a v Německu ho okamžitě umlčeli
Foto: Jan Štěpán

Na internetu se dá najít leccos. Kupříkladu na sociální sítě lidé často umísťují nenávistné příspěvky nebo lži. V Německu se s podobným jednáním rozhodli zatočit. Člověk by si řekl, že v jádru jde o bohulibý záměr. Jenže jako celá řada jiných záměrů je i tento zneužitelný. Přesvědčil se o tom i druhý český prezident Václav Klaus.

Jedna z prvních zpráv, která byla zablokována, obsahovala video, na němž se druhý český prezident Václav Klaus ostře vymezoval proti Evropské komisi, která zahájila řízení s Českou republikou – ve věci přijímání uprchlíků podle systému kvót.

„Protestovat proti snaze trestat nás a přinutit nás k poslušnosti je tedy šíření nenávisti? Aha, aneb jak snadno ‚sprovodit‘ problém ze světa. Dost možná již brzy i u nás...,“ varuje institut Václava Klause v příspěvku na sociální síti Facebook.
Institut Václava Klause doslova napsal:

Německý Bundestag před několika týdny schválil zákon proti šíření nenávisti na internetu a sociálních sítích. Jedním z prvních příspěvků, který byl administrátory zablokován, bylo video, v němž se český exprezident Václav Klaus ohradil proti rozhodnutí Evropské komise zahájit s ČR řízení kvůli tzv. nerespektování přijímání migrantů na základě Bruselem nadiktovaných kvót.

Protestovat proti snaze trestat nás a přinutit nás k poslušnosti je tedy šíření nenávisti? Aha, aneb jak snadno "sprovodit" problém ze světa. Dost možná již brzy i u nás...

Pl