Sobotkův projev o sudetských Němcích uráží pozůstalé obětí nacismu

 

Přečetl jsem dvojstranu HaNo o sudetském problému a Hermanovi. Sobotkův projev na obhajobu alias sudetských Němců mne strašně namíchl, rozzuřil a urazil. (HaNo 13.12.2016,str.4.)

 

I) Loajální sudetští Němci (komunisté, soc.demokrati, antifašisté, nikdy nebyli členy sudetských hnutí, tak proč se dnes jimi pan premiér ohání? - nemá na to právo) byli v počtu čs.Němců mizivá menšina (bylo jich, oněch aktivních bojovníků, kolem 30 tisíc z cca 3.000.000 čs.Němců)

II) Ano, šli do koncentráků, ale kdo je tam poslal?? Jejich soukmenovci, Volksgenossen, ne Češi. Právě ti soukmenovci,kteří 98,9 procenty hlasovali pro Hitlera a Henleina!

III) Odsun nebyl ani vyhnání, ani etnická čistka, ani pomsta Čechů. Byla to podle presidenta Beneše i velmocí pojistka proti občanské válce, jež by nastala, kdyby tu sudetští nacisté zůstali. Každý třetí sudetský Němec byl nacista vyznamenaný Hitlerem za uloupení čs.území! A páchali tu spoustu zločinů. Dodnes nepotrestaných.

 

"Pan Sobotka žvaní, jak mladá vrána", řekla by má matka. Jestliže neexistuje kolektivní vina všech sudetských Němců, neexistuje ani kolektivní nevina všech sudetských Němců - a nám pozůstalým po obětech nacistů a sudetů, jde o to,aby se nevzdávala čest a uznání  anobrž omluva právě této hnusné většině nacistických sudetů! A toto právě činí - ať vědomě,či nevědomě! - pan Herman, pan Vokřál, paní Marková – Tominová, pan Rouček, pan Bělobrádek a spol. A s nimi i premiér Sobotka. Je hnusné zakrývat prokázanou VINU dvouapůl milionu sudetských Němců nevinou nějakých třiceti tisíc sudetských antifašistů, kteří s nacisty neměli nic společného - ale byla jich žel jen mizivá menšina, statistická hrstka! A těm antifašistům patří naše uznání a čest, ale ne té hnusné sudetské většině! To ať si pan Sobotka laskavě uvědomí a nežvaní nesmysly.

 

Oni všichni ti politikové činí "spojence a nevinné" z té většiny, kterou reprezentuje landsmannschaft, ne z té mizivé menšiny, která je povětšině mrtvá! Oni prostě ať vědomě nebo nevědomě selhávají skutečnou realitu postoje většiny sudetských Němců! Včetně předáka Jaksche, který zradil Benešovu republiku a po válce se obrátil proti ní! A jehož mizernou "cenou" se dnes honosí lecjaký obhájce sudetů!

 

A proto se nemůžeme smířit ani s jedním takovým obhájcem landsmanschaftů!  Pan Sobotka nepřímo útočí na presidenta Beneše a na dekrety, a na velmoci, které odsun nařídily. A svaluje odsun výhradně na český národ a jeho presidenta a na poválečnou atmosféru - to mne nejvíce naštvalo. Tu "atmosféru" vyrobili nikoli Češi ale říšští a sudetští Nemci ve vzácné jednotě!

 

Praštil jsem s těmi novinami - a kdybych tu pana Sobotku měl, asi bych mu plivl do tváře, než bych mu ukázal fotografie svých blízkých, kteří zahynuli díky zpupným karpatským a sudetským Němcům! Hanba těm politikům, kteří nikdy nenašli slovo lítosti a uznání pro naše české oběti sudetských Němců, pro oběti,které byly zavražděny v Osvětimi, v Mauthausenu,ve věznicích a jinde, nebo byly zavražděny sudetskými Němci ještě v na prahu května 1945 jako dvacet Čechů sudeťákem Kukou v Letovicích, z toho ženy i dívky! A mohl bych uvádět další příklady. Zatím se tu sudeti, například v Brně, zpupně roztahují  - díky jejich obhájcům.

Tak dost - my takové politiky a takové strany nevolíme, ani naše rodiny!

 

Jiří Jaroš N. ČSBS Boskovice,ČSOL Brno I

pozůstalý po oběti gestapa,příbuzný obětí Osvětimi,

což měl na svědomí sudetský Němec