Sobotkovi a Hermanovi hrozí dle Svazu          českých právníků  doživotí (?)

 

Až doživotí by hrozilo premiéru Sobotkovi a ministru kultury Hermanovi, pokud by se Nejvyšší státní zastupitelství přiklonilo k důkazům Svazu českých právníků. 

 

Ten na oba vrcholné politiky v souvislosti s jejich aktivitami směrem k Sudetoněmeckému landsmanšaftu podal trestní oznámení za vlastizradu, rozvracení republiky, spolupráci s nepřítelem, zneužití pravomoci úřední osoby a účast na organizované zločinecké skupině.


Podle Svazu českých právníků je nepochybné, že se ministr kultury Herman zúčastnil sjezdu Sudetoněmeckého landsmanschaftu, kde pronášel protičeské výroky a omlouval se sudetským Němcům za údajné válečné zločiny, které proti nim měli spáchat Češi, přičemž tato cesta byla uskutečněna se souhlasem předsedy vlády Bohuslava Sobotky. „Ten navíc vysvětloval a obhajoval jednání svého ministra při interpelaci v Poslanecké sněmovně slovy, že sudetští Němci jsou naši spojenci. Ve skutečnosti nemůže být pochyb, že Sudetoněmecký landsmanšaft je protičeské revanšistické sdružení, které usiluje o revizi výsledků druhé světové války. Spolupráce se Sudetoněmeckým landsmanšaftem tedy vyvolává podezření, že Daniel Herman a Bohuslav Sobotka mají v úmyslu sudetské Němce odškodňovat nebo jim restituovat nemovitý majetek, k čemuž není žádný právní důvod, neboť o odsunu Němců rozhodly vítězné mocnosti po druhé světové válce na Postupimské konferenci,“ praví se v politicky třaskavém trestním oznámení. Poškozeným podle Svazu českých právníků je pak celá Česká republika a všichni její občané.

 

„Jednání některých českých politiků, zejména tedy podezřelých Bohuslava Sobotky a Daniela Hermanna, vyvolává podezření, že tito politici připravují spolu s některými německými politiky revizi výsledků 2. světové války, a že se tedy dopustili ve spojení s cizí mocí vlastizrady a rozvracení republiky, spolupráce s nepřítelem a vzhledem ke svému postavení také zneužití pravomoci úřední osoby a to vše jako členové organizované zločinecké skupiny působící ve více státech. Proto navrhujeme, aby orgány činné v trestním řízení zahájily trestní stíhání výše uvedených podezřelých a aby požádaly Poslaneckou sněmovnu o souhlas s trestním stíháním,“ žádá jménem Svazu českých právníků jeho předseda Norbert Naxera.

Přišlo e-mailem

CP