Sobotka musí z kola ven!

 

Je nesmyslné označovat představitele ČSSD, kteří mají pozitivní vztah k prezidentu republiky, za  konzervativce. To by potom znamenalo, že Sobotka a jeho parta jsou progresisté a reformátoři. To je však to poslední, co lze tvrdit.

 

V. Špidla již dříve "modernizoval" ČSSD. Jak to dopadlo? Naprostým krachem. S ním propadla  i celá strana. K moci se dostala pravice, Topolánek a Nečas. Je zbytečné líčit jejich vládu, Všichni jsme ji pocítili na vlastní kůži.

 

Že Sobotka bude dělat nějaké pozitivní změny v ČSSD, tomu věří a o tom vykládají jen někteří mediální redaktoři.  Pokud něco podobného podnikne, dopadne to stejně jako za Špidly. Vždyť tento pán není zbytečně je jeho šéfporadcem.

 

U Sobotky lze předpokládat, že se bude různými pohádkami snažit udržet ve funkci předsedy, kam po dvou prohraných volbách již nepatří. Jeho pohádkové studium u Pirátů je jenom malou ukázkou jeho mlžení a lakování skutečnosti na růžovo.

 

ČSSD v čele se Sobotkou nelze zachránit. Bez Sobotky ano. Čím dříve Sobotka z funkce předsedy odejde, tím lépe pro stranu i republiku.

J. Kovář