Slovo předsedům

 

Milé kamarádky a kamarádi!

 

Truchlíme po třech vynikajících kamarádech. Opustili nás Edmund Liepold, Dr. Günther Henhappel a Roland Schnürch, můj bezprostřední předchůdce na postu předsedy klubu. Na konci Witikobriefes tiskneme nekrolog každého. Bolí to, když vezmete v úvahu, že všichni tři do konce neúspěšně bojovali proti bezpráví.

Bolest zůstává, když člověk uvažuje o současné cestě ministerského předsedy Seehofera a některých alibiperson sudetoněmeckého landsmanšaftu (SL) do Prahy. Tato objímací diplomacie byla zahájena, protože údajně jinou cestou nelze jít dále. Ale šlo se vůbec někdy jinou cestou? V žádném okamžiku nebyly právní a politické možnosti landsmanšaftu nebo vládních míst skutečně prozkoumány! Vzhledem k tomu se opět používá vymývání mozků a Witikobund se musí vypořádat s excesy těchto myšlenek, protože jsou křečovité pokusy o změnu stanov SL!

A proto vám milí kamarádi předávám poděkování. Uvedené změně stanov mohlo být díky vaší finanční pomoci zabráněno až do současnosti. Mnozí jste se určitě dostali až na práh bolesti, abychom žalobci, našemu členu G., mohli dále pomáhat. Za to můj srdečný dík! Seznam dárců jako vždy Witiko vedeme. Bohužel, nejsme finančně dosud „z brindy“, takže na závěr musím znovu naléhat na pokračování vaší pomoci!

Vážení členové a přátelé! Jsme před 68. Sudetoněmeckým dnem. Náš kamarád Hans Slezak nás zve do haly 5, k návštěvě svého stánku 318. Tam se těším se na osobní setkání, a to zejména s novými členy! Uvidíme se na Sudetoněmeckém dni v Augsburgu!

 

Váš Felix Vogt Gruber

 

Witikobrief, květen 2017, str. 7

http://www.witikobund.de/witikobrief-22017/

Pro České národní listy volně a kráceně přeložil P. Rejf