Slib předáků devíti stran redaktoru ČT Moravcovi

 

Tak, jak si před sebe posadí pan učitel nezbedné žáčky, aby mu slíbili, že poslední roščatina byla určitě už ta poslední, tak si včera redaktor Moravec z ČT posadil před sebe devět politiků stran, jež se dostaly do parlamentu, aby mu na pupek a na holé břicho slíbili, že i když volby dopadly všelijak, zachrání oněch devět přítomných aspoň to poslední a nejcennější, co národ má. Což je důsledné a na věčné časy trvající prozápadní směřování země i trvalá věrnost EU a NATO. Poklady, které nesmí být utraceny a ani umenšeny, jakkoli se na ně sápají síly národa nejzlovolnější. Tohle vše je třeba uchovat jako věčnou relikvii, jíž teď přítomných devět politiků budoucích stran parlamentu odpřisáhne svou věrnost až za hrob i na svůj život věčný.

 

Přítomných devět sedí a nehýbají se. Nevyskočí ze svých míst a neprotestují proti takovémuto neslýchanému zneužití televizního vysílání pro jediný politický názor. Ne, sedí jako zařezaní. Včetně představitelů stran levicových.

 

A redaktor Moravec pokračuje: „Takže pánové, kdo s naším posvátným prozápadním slibem začne? Druhý od leva, pan Farský ze STANU? Dobře!“

 

Farský tedy začal a svým projevem dosvědčuje, že volby opravdu dopadly všelijak.  A že hlubiny podlosti, kterých ve svých politických projevech v minulosti dosáhli Gazdík, Kalousek, Štětina, Herman a další, nebyly hlubinami nejhlubšími. Že si budeme muset zvykat na projevy  nepředstavitelné i na nové tváře politiků stále méně uvěřitelné. A oznámení politiků nejzlověstnější. Jako je ono z úst předáka Babiše bezprostředně po volbách: „ANO vidí jako názorově sobě nejbližší ODS, Piráty a STAN“.

 

Mám za to, že s takovouto vládní sestavou nebude mít redaktor Moravec problém.

Lubomír Man