Shlédnul se někdo u nás v Hitlerjugend?

 

Někteří z nás si pamatují na německé chlapce v uniformách Hitlerjugend. Slušivé stejnokroje s dýkou u pasu, letní tábory, vojenská výchova. To vše se mnohým mladým Němcům líbilo. Ale ty konce!

 

Část členů Hitlerjugend po dosažení vojenského věku vstupovala do jednotek SS. Co se z nich stávalo?  Zabijáci, kteří neměli v úctě lidský život. Jejich mládí jim ani nedovolovalo, aby se báli o vlastní.  Tanková divize SS Hitlerjugend může být příkladem všeho uvedeného. Kolik mladých Němců v bojích ztratilo své životy, když předtím zabíjeli bez slitování.

 

Ještě v době boje o Berlín, kdy válka pro Německo byla dávno ztracená, členové Hitlerjugend bojovali zarputile. Svými „panzerfausty“ zničili řadu sovětských tanků a zahubili jejich posádky..

 

Nejsmutnější konec „slávy“ Hitlerjugend nastal v době Pražského povstání. Členové Hitlerjugend bez výčitek svědomí vraždili naše lidi.

 

Až tam vedla „bojová příprava“ německé mládeže. Má někdo v úmyslu takto vychovávat a nakonec i zneužít naši mládež?  Pokud ano, o tom svědčí i dříve zmíněné „letní tábory“, pak rychle by měl dostat přes své špinavé prsty. Nesmíme nechat z části naší mládeže vychovat profesionální zabijáky.  Trest by nevyhnutelně stihl nejen je, ale zaslouženě i nás!

K. Malý