Seehofer sice občas skáče jako lev, ale končí na koberci u Merkelové

 

Asociace pro zachování právního státu a občanských svobod zahájila v pátek velkou plakátovou kampaň na podporu AfD.

Horst Seehofer, bavorský premiér

8.září 2017 - 10:30

 

„Celé Německo bude vyzváno několika tisíci velkých plakátů, aby hlasovalo pro AfD,“ uvedl  předseda Asociace David Bendels. "Propagujeme volbu AfD ve všech významných německých městech se zvláštním důrazem na metropole jako je Berlín, Mnichov, Kolín, Hamburk a Frankfurt nad Mohanem."

 

Hesla na plakátech volají po „zajištění hranic Německa“, dále to jsou  bojovná hesla typu „Azylový podvod“, „Stop islamizaci“ a „Konzistentní deportace nelegálních migrantů“. 

 

V on-line průzkumu mezi více než 20.000 příznivců Asociace více než 90% účastníků uvedlo, že podpoří AfD ve volební kampani.

 

V Bavorsku Asociace také varuje před volbou CSU dvěma dalšími plakáty. Na prvním je kancléřka Angela Merkelová (CDU) a předseda CSU Horst Seehofer s nápisem: „Kdo se rozhodne pro CSU, tak volí Merkelovou“. Na druhém plakátu je bývalý bavorský premiér Franz Josef Strauss (CSU), který by podle Asociace dnes zvolil AfD.

 

„Franz Josef Strauß byl jako žádný jiný politik Spolkové republiky za lidovou, věrohodnou, autentickou, konzistentní a nezávislou politiku, která dnes chybí mnoha milionům voličů,“ vysvětlil Bendels, který sám působil dlouhá léta v CSU.

 

„Horst Seehofer v posledních letech sice vyskakoval jako bavorský lev, ale vždy skončil na koberci u kancléřky,“ řekl Bendels.

 

Ve volební kampani také Seehofer slíbil, že CSU, pokud bude dále ve vládě, bude i nadále urychlovat rodinnou migraci uprchlíků.

 

"CSU demonstrovalo tento přístup už v minulém volebním období. Horst Seehofer se svou  stranou podpořil katastrofickou uprchlickou politiku kancléřky ve všech rozhodujících bodech. Bude to i nadále dělat v budoucnu," kritizoval Bendels.

 

(rp,prvnizpravy.cz,jungefreiheit,foto:arch.,rechtundfreiheit.de)