Rusvěsna informuje

 

Ruská vesna přináší souhrnné informace o válečné situaci v Donecké lidové republice za posledních 24 hodin. Informace zástupce velitele operačního velení Republiky Eduarda Basurina.

 

Situace v DLR zůstává nadále napjatá. Ostřelování z pozic vojenských sil Ukrajiny nepřestává. Protivník pokračuje v palbě na obydlené části Republiky, převážně na obytné čtvrti. Za minulých 24 hodiny zločinné ukrajinské síly 1 777krát ostřelovaly území DLR.Ttěžké dělostřelectvo vypálilo z uvedeného množství 366krát.

Ostřelovány VSU byly téměř všechny obytné čtvrti, nacházející se podél linie dotyku, zejména Doneck, Makeevka, Zajcevo, Golmovskij, Michajlovka, Jasinovatnaja, Spartak,Alexandrova,Dokučajevsk,Novomarjevka,Sachanka,Leninskoe. Dělostřelbou byl raněn jeden voják armády DLR. Informace o ztrátách civilního obyvatelstva se upřesňují.

 

Protivník se nemohl vyhnout velkým ztrátám při bezúspěšných a nesmyslných útocích na naše pozice v části Avděevské průmyslové zóny. V současné době ukrajinská strana pokračuje v záchraně raněných a evakuaci těchto i mrtvých. V souvislosti s přeplněností vojenských nemocničních zařízení jsou těžce ranění transportováni vrtulníky do léčebných zařízení hlouběji do vnitra země.

 

Velení VSU dostalo za úkol zmírnit nespokojenost v řadách armády, spojenou s masovými ztrátami ukrajinských vojáků a utajením faktů před jejich příbuznými a blízkými. V souvislosti s tím tiskové středisko štábu „ATO“ rozdělilo utrpěné ztráty do 3. února na následující dny po zmírnění konfliktu. Při tom reálné ztráty VSU nebudou publikovány a veřejnosti sdělí jen bezvýznamnou část ztrát.

 

Podle informací od zdroje v Hlavním štábu VSU za tři dny útočných operací VSU ztráty činily 183 vojáků. Dalších 54 mrtvých vojáků a příslušníků radikálních nacionalistických organizací, na základě rozhodnutí velitele skupiny „ATO“, bylo spáleno v mobilních krematoriích. Podle údajů naší rozvědky do rajonu Dzeržinsk dorazila komise ministerstva obrany Ukrajiny s představiteli vojenské prokuratury, kteří se zabývali nesankcionovaným pálením zahynulých vojáků v krematoriích.

 

Jako vždy, když neměl úspěch v rajonu Avdějeevské průmyslové zóny a Světlodarskouj dugi, protivník přešel k teroristickým metodám vedení války. Dnes ráno na území Luhanské lidové republiky byl proveden teroristický útok, při kterém zahynul náčelník Správy Lidové milice LLR, plukovník Anaščenko Oleg Vladimirovič.

 

Nejednou jsme zaznamenali, že ukrajinská strana pokračuje ve výběru nelidských metod války a tak kopíruje mezinárodní teroristy. SBU přešla na teroristické způsoby likvidace našich představitelů.

 

Společně s DLR posilujeme bezpečnost. Vyzýváme občany republiky k bdělosti. Objeví-li se podezřelé osoby a předměty bez odkladu uvedené sdělte zvláštním službám ministerstev a vojenskému velitelství, aby mohly operativně reagovat.

Část informace podaná Rusvesnou

Překlad volný a krácený