Russkaja vesna   přehled o vojenské situace v DLR za 5.- 6. únor 2017

 

Komplexní souhrn vojenské situace v DLR za uplynulý den na základě dnešního briefingu zástupce velitele operační velení republiky Eduarda Basurina.

Situace v Doněcké lidové republiky se neustále zostřuje. Ostřelování z pozic VSU (Vojenských sil Ukrajiny) nekončí. Nepřítel vedl palbu na obydlené části republiky, přednostně na obývané rajóny.

 

Za uplynulých 24 hodin narušitelé z Ukrajiny 1.229 krát vystřelili na území DLR. Z toho těžké dělostřelectvo 108x, minomety různého kalibru 435x, obrněnci 41x, další zbraně 569x.

Dělostřeleckou palbou nepřítele trpěly osady podél linie kontaktu: Doněck, Zajcevo, Krasnyj PartizanŠirokaja Balka, Železnaja Balka, Krutaja Balka, Jasinovataja, Žabičevo, Spartak, Alexandrovka, Staromychajlovka, Jasnoje, Dokučajevsk, Nikolajevka, Okťabr, Sachanka, Leninskoje, Kominternovo.

 

Ztráty armády DLR zahrnují dva mrtvé vojáky, jeden z nich byl zabit ukrajinským fašistickým snajperem, při podpoře opravářské brigády v oblasti DFS.

 

Ve stejné době, ukrajinské velení navyšuje stavy podél celé linie kontaktu. Podle zpravodajských informací posiluje nepřítel 72 brigádu, která utrpěla těžké ztráty na vybavení a personálu, přesunutím 30 mechanizované brigády a 25 samostatné výsadkové brigády do oblasti Andrejevky.

Také došlo k doplnění zásob 72 brigády municí RS30 "Grad", kterou narušitelské síly VSU plánují použít na místa s civilním obyvatelstvem DLR.

V oblasti Alexandroupol (11 km od linie kontaktu) byly identifikovány tři 122-mm samohybná děla, "Gvozdika", a v blízkosti čtvrti. n. Krasnogorovka (3 km od linie kontaktu) jsou umístěna dalších tři 122-mm samohybná děla, "Gvozdika".

Pozorně sledujeme pohyb děl a dalších zbraní, abychom je mohli při přechodu nepřítele do útoku okamžitě zničit.

Všechny tyto skutečnosti potvrzují přípravu ukrajinských fašistů k zintenzivnění boje a ostřelování civilního osídlení Donbasu.

 

Pro zvýšení bojového ducha ukrajinských vojáků v prostoru 72. brigády přijeli politicky působit radikální poslanci Nejvyšší rady Ukrajiny Parasjuk a Semenčenko. Dostali za úkol  přesvědčit vojáky a důstojníky, aby šli na jistou smrt proti obráncům Donbasu.

V průběhu své návštěvy mají poslanci v úmyslu uspořádat řadu setkání s podnikateli pašujícími na Donbas, včetně území LLR, sděluje zdroj z jejich blízkosti.

Také se poslanci setkají s vedením "vojensko-civilní správy Doněcké oblasti", aby se zabývali otázkou zvyšování cen základních potravin pro obyvatele, pro něž je ukrajinskou stranou vědomě organizována humanitární katastrofa.

 

Je třeba poznamenat, že v noci z 5. na 6. jednotky Národní milice (NM) DLR prověřovaly schopnost odrazit nepřátelský útok. Velení ocenilo jednotky posouzením "výborně".

Je důležité říci, že podle zprávy mise OBSE za 3. února, potvrdili mezinárodní pozorovatelé úmyslný útok na město Doněck z RS30 "Ragan" z pozic VSU. To dokazuje flagrantní trestný čin ukrajinských orgánů proti civilistům Donbasu.

Kromě toho obecná analýza ve zprávě Mise OBSE naznačuje, že zhoršení v oblasti  Avdějevky byla vinou ukrajinského vojenského velení, což je v rozporu s dohodami z Minsku, nejprve ostřelovali, a pak zaútočili na pozice DLR.

Pokračujeme v identifikaci nepřátelských dezinformací v řadě frontových osad, které jsou připraveny s dokonalým nepochopením situace v DLR. Za prvé, si všichni obyvatelé Donbasu pamatují, že ukrajinští politici a radikální nacionalisté rozpoutali občanskou válku proti vlastnímu obyvatelstvu na jihovýchodě Ukrajiny. Právě tito podvodníci z horní ukrajinské společnosti organizovali ekonomickou blokádu našeho území, kterou se Ukrajinské orgány snaží dosáhnout pádu životní úrovně obyvatel.

Právě tito teroristé a narušitelé posílají   dělostřelectvo, RS30 a tanky na obydlené oblasti, výbírají jako absolutní prioritu zničení škol, školek, nemocnic, obchodů s potravinami, trhů, křižovatek a mostů aby vytvořili humanitární katastrofu v republice.

A když se ptáme, od koho jsme dostali humanitární pomoc pro postižené obyvatele Donbasu? Samozřejmě, že ne od ukrajinských orgánů, které dávají příkazy a zákony přesně sledují genocidu svých vlastních lidí!

 

A nyní, když zničili infrastrukturu měst a obcí, vyhánějí lidi palbou ze svých domovů, přemlouvají obyvatele, aby jim poskytovali informace o rozložení obránců DLR. Je to jednoduše hloupé a nesmyslné.

 

Upozorňujeme obyvatele DLR, oběti ostřelování a bojových akcí VSU, že na území republiky působí horká linka Zvláštní komise - 071-320-39-90, který sbírá důkazy o zločinech ukrajinských orgánů. Informace s kontakty představitelů Zvláštní komise jsou k dispozici na webových stránkách VS DLR.

Zvláštní komise připravuje platformu pro konání vojenského tribunálu nad vrahy civilistů.

Také od obyvatel okupovaných kárných praporů VSU posílejte na stránky "VKontakte" a «Facebook» jakékoliv užitečné informace - důkazy o trestné činnosti ukrajinských orgánů, proti obyvatelům Donbass, fakta o ostřelování obytných oblastí z pozic VSU, kontrolovaných ukrajinskými orgány, stejně jako údaje o důstojnících a vojácích, kteří se dopustí válečných zločinů proti lidu Donbasu. Společně budeme soudit tyto zločince kyjevské junty.

http://rusvesna.su/news/1486381910

Pro České národní listy volně a kráceně přeložil P. Rejf