Rusko nasadilo vražedné tempo - odpoutání od dolaru, Ethereum, obchvat Ukrajiny, most na Krym

 

Čím více sankcí vydávají USA na Rusko, tím větší tempo Rusko nasazuje. To, co stihnou USA za deset let přes hádky a korupci po politické linii, Rusko zvládá šíleným tempem během jednoho, dvou let.

Dokonce to vypadá, že americké sankce dostávají ruské obyvatelstvo do extáze a místo poškození ekonomiky ji ještě nakopávají. Prezident Putin po zátěžových testech platebních karet MIR rozhodl, že odřízne Rusko od dolaru a platebního systému USA, aby nebylo vydíratelné. Protože výhrůžky Ukrajiny a USA neberou konce, železnice za dva roky postavila trať mimo toto území a stejně rychle pokračují práce na přemostění ke Krymu. O Ethereu a zemědělství ani nemluvě...

Moskva v reakci na nové protiruské sankce USA bude intenzivně pracovat na snížení závislosti na amerických platebních systémech a dolaru. Oznámil to náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov, informovala v pondělí agentura Reuters.

 

 A pozor, žádná hudba budoucnosti

Guvernérka RCB Nabiullinová šlape do pedálů: Ruská centrální banka již nasadila blockchain, na kterém je založeno Ethereum. Vynálezcem je Vitalik Buterin 31. ledna 1994 (23 let), Kolomna, Rusko

 

Že vůbec nevíte, co to je? Samozřejmě, protože to zaostávání Ruska je jenom zdánlivé. Potenciál využití tohoto systému je opravdu neomezený. Jednou ze zřejmých možností je vytvoření nové kryptoměny několika řádky kódu, okamžitě spustitelnou na Ethereum blockchainu. Dalšími možnostmi jsou například astrofyzické výpočty, které potřebují obrovskou kapacitu, můžeme si tedy vybavit prvopočátky informačních technologií, kde počítač zabral celou místnost. Ethereum ovšem dokázalo překonat propast nutnosti soustředit všechen hardware na jednom místě, podobně jako místnost využívá Ethereum blockchain.

 

Ethereum – Wikipedie

Ruská centrální banka již nasadila blockchain, na kterém je založeno Ethereum, jako pilotní projekt pro zpracování online plateb a pro ověřování klientských dat s úvěrovými institucemi (kupříkladu s největší ruskou bankou Sberbank), uvedla na petrohradském fóru viceguvernérka Olga Skorobogatova. Ruská státní rozvojová banka VEB minulý týden rozhodla o používání Etherea pro některé administrativní funkce. Producent oceli, společnost Severstal, pak testovala blockchain pro bezpečné převody akreditivů se zahraničím.

Blockchain by mohl mít na firmy stejný efekt jako kdysi vznik internetu – změnil by obchodní modely a eliminoval prostředníky, jako jsou správci a úředníci,“ řekl agentuře Bloomberg Vlad Martynov, poradce The Ethereum Foundation, neziskové organizace, která kryptoměnu podporuje. „Pokud jej Rusko zavede jako první, získá podobné výhody, jako měly západní země na začátku internetové éry!“

 

Ještě někdo tvrdí, že je Rusko sto let za opicemi, když to u nás ani skoro nikdo nezná? A v Rusku už mají pilotní projekt pro státní úřady!

 

A to není vše, další data z Ruska začínají fascinovat:

Například Sberbank za leden - červenec 2017 zvýšila čistý zisk za RAS o 35,6% na 372.835 miliard rublů. ve srovnání s 274.976 miliard rublů. za stejné období v roce 2016, uvedla banka ve zprávě. V červenci 2017  vytvořila čistý zisk ve výši 55,9 miliardy rublů., Což je o 22,6% více než v červenci 2016 (45,6 mld.).Zisk před zdaněním za prvních sedm měsíců roku 2017 dosáhl 465.8 miliard rublů, což představuje nárůst o 33,2%.

 

Ukrajina svojí nenávistí bude přicházet o další peníze, které Rusko platilo za tranzity - po plynu mizí železnice...

 

V roce 2014 vláda rozhodla o projektu železnice, který obejde Ukrajinu. Dnes ji spouští.

Zahájení výstavby

07.08.2015

Plánované datum dokončení

06.08.2017

Armáda musela položit celkem 122,5 kilometrů kolejnic a pražců na území Jiho-východní a Severo-východní Kavkazské železnice. Vlaky zde budou jezdit až 160 km rychlostí a výrazně zkrátí spojení poloostrova s Centrálním Ruskem. Minulé dny prošla zátěžovými testy i část  23,4 kilometrů nové trati, která obchází Ukrajinu a je předávána do plného provozu. Tato větev spojí železniční stanice ´Žuravka´ ve Voroněžské a ´Millerovo´ v Rostovské oblasti vně Ukrajiny.

 

Kerčský most byl Ukrajincům pro smích - prý veledílo cara Putina nikdo nikdy neuvidí

Kvůli ukrajinské blokádě Krymu je stavba mimořádně důležitá pro rozvoj ekonomiky poloostrova Krym. Podle plánů by měl být most koncem roku 2018 zpřístupněn pro automobily, v roce 2019 by měla být dokončena železniční část mostu a celá stavba by měla být předána k běžnému užívání. Dnes výstavba šlape podle plánu, dokonce s předstihem a Ukrajincům zamrzl smích na rtech.

Ukrajinci mají Evropskou unii, staré zbraně z USA a bídu, Rusové práci a vzestup ekonomiky. Skvělý tah Jaceňuka a Porošenka...

  

A to není vše. Bude Rusko do Evropy vyvážet obilí?

Myšlenku, že by si Rusko odpovídající potraviny samo vypěstovalo, pak můžeme rovnou opustit. Takový zázrak nedokázali ani kouzelníci z Politbyra ÚV KSSS a zcela určitě to nedokáže ani jejich učeň Vladimír Putin, napsal v roce 2014 skvělý NEMANIPULÁTOR Votápek.

 

Putinův vlastňák • Blogy Respektu - Vladimír Votápek

Dnes je Rusko největší vývozce pšenice na světě a Evropa šílí, že díky suchu nebudou mít lidé co jíst. (Samozřejmě zemědělci přehánějí, ale výnosy jsou skutečně menší) A zatímco Rusko je stále méně závislé na nerostném bohatství, mohutně sílí průmysl, výrobci letadel začínají vytvářet konkurenci Boeingu a Airbusu - zpráva čtk snad nelže:

Nové ruské dopravní letadlo MS-21 zahájí certifikační testování

 

Nové ruské dopravní letadlo MS-21, do nějž ruský letecký průmysl vkládá naděje na návrat na světový trh, zahájí na podzim certifikační testování. V Rusku by letoun na krátké a střední vzdálenosti měl dostat certifikaci v roce 2019, mezinárodní certifikace by měla být hotova o rok později. Agentuře Reuters to sdělila společnost Irkut, která je výrobcem letounu.

A pozor, to není opět jenom na papíře! V květnu letoun absolvoval první zkušební let. Firma uvedla, že letadlo nyní projde více než 1100 zkušebními lety a testování se bude odehrávat na čtyřech strojích. Další dva letouny budou k dispozici pro pozemní testování.

Ruští činitelé mluví o MS-21 jako o ruském konkurentovi strojů Boeing 737 MAX a Airbus 320neo od dvou největších světových výrobců, kteří mají na trhu velkých civilních letadel de facto duopol. Irkut podle ruských médií plánuje od roku 2020 vyrábět 20 letounů MS-21 ročně a během tří let výrobu zvýšit až na 70 strojů. Stroje MS-21 se budou vyrábět ve třech variantách – pro 150 cestujících, 180 a více než 200 cestujících. Irkut uvádí, že zákazníci si u něj předběžně objednali už 185 těchto strojů.

Zdroj: ČTK

 

Vážně je toto zem, která je zralá na zhroucení a totálně zaostalá, nebo jenom embargo na informace vytváří dojem, že na východ od nás jsou jenom primitivní kmeny, od kterých raději dál? Při pomyšlení, jak se stavěla dálnice D8, kolik let se stavěla a stále není plně zprovozněna ani po třiceti létech je otázkou, kdo od koho se má dnes učit. Není to podobné, jako když jsme Rusko (SSSR) naučili hrát hokej a to nás potom většinou drtilo?

 

http://skrytapravda.cz/zahranicni/938-rusko-nasadilo-vrazedne-tempo-odpoutani-od-dolaru-ethereum-obchvat-ukrajiny-most-na-krym

Zveřejněno: 8. 8. 2017 7:27