Vladimír Putin říká, že člověkem způsobená klimatická změna je hoax

 

Vytvořeno 2. 4. 2017

Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek řekl, že člověkem způsobená klimatická změna je hoax udržovaný Západními vládami a korporacemi khrabání zisků. Podle Putina ledovce vArktidě tají už desítky let, o čemž říká, že to dokazuje, že globální oteplování je přirozený jev.

„To oteplování ve skutečnosti začalo kolem 30. let,“ řekl Putin na Arktickém fóru uspořádaném vruském severském městě Archangelsk.

„Tehdy vtom nebyly žádné takové antropologické faktory jako emise a to oteplování ale už začalo.“

Japantimes.co.jp hlásí:

Silný muž Kremlu dodal: „Problém není, jak to zastavit… protože to není možné, jelikož je to tažené určitými globálními cykly Země nebo i spůsobností na všechny planety. Problém je se na to nějak adaptovat.“

Putin podpořil svůj argument prohlášením, že rakouský výzkumník, který měl „fotografickou paměť“ navštívil souostroví Země Franze Josefa „ve 30. letech.“

O dvacet let později ukázali tomuto výzkumníkovi fotografie zdalší expedice „budoucího italského krále“ a dospěl kzávěru, „že je tam už méně ledovců,“ řekl Putin.

Nebylo bezprostředně jasné, o kterém výzkumníkovi Putin mluví a Itálie v50. letech krále neměla.

Rakouský výzkumník Julius von Payer toto souostroví objevil a zmapoval při expedici během let 1872-1874.

Jedinou italskou expedici do této oblasti zorganizoval roku 1899 princ Luig Amedeo, který byl sám výzkumník.

Toto souostroví bylo ve 30. letech vyhlášeno sovětským územím.

Putin předtím globální oteplování vítal, že uvolňuje přírodní zdroje a dopravní trasy, které byly předtím dlouho příliš drahé, aby jich šlo využívat.

Také svého času spekuloval, že oteplení o „dva či tři stupně“ by pro Rusko mohlo být dobrá věc, když už by tam nepotřebovali kožichy.

Ve čtvrtek, zatímco jeho finský protějšek Sauli Niinisto prohlašoval klimatickou změnu za „vážnou hrozbu“ pro Arktidu, tak Putin říkal, že ta přináší „daleko příznivější podmínky pro využití tohoto regionu kekonomickým účelům.“

Ruský vůdce rovněž přál hodně štěstí proti-klimatickému advokátovi Scottu Pruittovi, který byl khrůze komunity klimatických učenců potvrzen jako nový šéf americké Agentury životního prostředí.

Když se ho ptal moderátor CNBC Geoff Cutmore, co si myslí o jmenování Pruitta, klimatického skeptika, který chce zrušit účast Washingtonu na Pařížské klimatické dohodě, tak Putin řekl, že Pruitt si zaslouží, aby byl vyslechnut.

„Postoje a názory těch, kdo nesouhlasí se svými odpůrci, nejsou nijak stupidní,“ řekl Putin. „Bože, dej mu zdraví a úspěch, všichni by měli naslouchat jeden druhému a teprve potom můžete najít optimální řešení problému.“

Rusko se podle vládních dat otepluje dvakrát rychleji než zbytek světa a jak vědci, tak činitelé záchranných služeb poukazují, že katastrofy jako smrtící povodně a přírodní požáry jsou pod vlivem klimatické změny.

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/10122-vladimir-putin-rika-ze-clovekem-zpusobena-klimaticka-zmena-je-hoax