Předání darů v mateřské škole Vasiljok v Alčevsku

 

Jak jsme slíbili v září 2016, předali jsme MŠ Vasiljok v Alčevsku v LLR dary od lidí ze Společnosti přátel LLR a DLR a od dalších lidí v ČR. Společnost děkuje všem dárcům v ČR za příspěvek!

Nakoupené dary-velká televize s reproduktory a notebook s příslušenstvím-byly předány MŠ 31.5.2017 na velké slavnosti-loučení předškoláků s MŠ. Na slavnosti byli přítomni rodiče a sourozenci předškoláků. Učitelé s dětmi připravili překrásný program. Po představení každého dítěte děti jely vláčkem z MŠ do 1.třídy ZŠ a cestou plnily na zastávkách různé úkoly. Na zastávkách je čekaly pohádkové postavy jako zlatá rybka nebo doktor Ajbolit. Děti zpívaly, přednášely básně, tancovaly.

Uprostřed programu doktor Ajbolit najednou dalekohledem v hledišti někoho hledal. Prý vzácného hosta. Nakonec mě v hledišti našel a pozval na jeviště. Dostavil jsem se s českou vlajkou v ruce. Ředitelka paní Taran (její dcerka Lena chodí do 5.třídy zdejší 13. školy) mě představila. Zazněla česká hymna. Paní Taran mi předala slovo. Pohovořil jsem o sobě, naší Společnosti a její činnosti v ČR i zde na Donbase. Poté jsem předal mateřské škole dary a vlaječku ČR. Ředitelka a učitelky poděkovaly za celou MŠ, za všechny dospělé a děti, za naše dary. Poděkovaly členům naší Společnosti a všem dárcům v ČR. Vyjádřily vděčnost za pomoc a podporu, kterou lidem a dětem Donbasu poskytujeme. Ředitelka mně a naší Společnosti předala Čestné uznání za naši pomoc.

Program pokračoval, děti splnily všechny úkoly a dojely do konečné stanice- do 1.třídy ZŠ. Následovalo předání květin ředitelce a učitelkám a poděkování rodičů. Posledním bodem programu byl překrásný waltz dětí na rozloučenou. Objevily se slzičky.

Nádherný program byl u konce a následovalo focení.

Jsem rád, že jsme díky dárcům splnili svůj slib a předali tyto dary učitelkám a dětem MŠ. Všichni z nich měli opravdu velkou radost!

 

Jaromír Vašek, předseda Společnosti přátel LLR a DLR, Alčevsk, LLR