Poznámky k červnovému článku PROČ LŽEME  v  National Geographic

Prof.Dr.Rajko Doleček,DrSc.    

         

V červnovém článku populárního amerického magazínu NATIONAL GEOGRAPHIC vyšel článek „PROČ LŽEME“ (Why We Lie) autora Y.Bhattacharjee. Byl docela zajímavý, ale v určitém smyslu neúplný. Uvedl sice lži amerického prezidenta Billa Clintona  v jeho skandálu se slečnou Monikou Lewinsky, ale opomenul, že Clinton byl vlastně velký hříšník, protože „lhal pod přísahou“ („he lied under oath“). Také připomněl nepravdivé vstupy („tweets“) prezidenta Donalda Trumpa. Článek ale necitoval neuvěřitelné lži a výmysly mnoha různých politiků a státníků, na příklad bývalé americké ministryně zahraničí paní Madeleine Albrightové, když „připravovala“ zločineckou NATO agresi proti Srbsku v 1999, nepovolenou Radou bezpečnosti OSN, s tisícemi mrtvých a raněných, se zničením infrastruktury Srbska, se 78 dny bombardování ve dne i v noci země letadly NATO (USA).

 

V té době v květnu 1999 „putující velvyslanec USA pro válečné zločiny“ („ambassador at large“) David Sheffer, aby udělal NATO zločiny v Srbsku pro veřejnost stravitelnějšími, mluvil o 100 000 - 250 000  Albáncích, mužích i chlapcích ve věku 14-59 roků, nezvěstných a asi mrtvých („feared dead“). Sekretář paní Albrightové James  Rubin psal o těch krvavých, kriminálních událostech jako o „Madeleinině válce“ (Madeleine´s War) v britském Financial Times (září 30/říjen 1, 2000). Ona tvrdila, že Srbové masakrují Albánce. Veřejní činitelé a media mluvili o genocidě. Na tiskové konferenci 25.června 1999 mluvil prezident Clinton o desítkách tisíc povražděných Albánců na Kosovu. Ale Maggie Farley (Los Angeles Times, 11.Listopadu 1999) napsala „Celkový počet vykopaných mrtvol na Kosovu byl 2108“. Novinář Alex Cocburn napsal „Kde jsou důkazy o genocidě kosovských Albánců ? (Los Angeles Times, 29.Října 1999).

 

Španělští policejní a forenzní odborníci byli také na Kosovu. Očekávali ve svém sektoru Kosova kolem 2000 mrtvol k pitvám, ale zjistili jich pouze 187. Jejich Pablo Ordaz napsal „ Zločiny války - Ano; Genocida - Ne“ (El Pais, 23.září 1999). Původní informace OSN mluvili údajně o hrozných 44 000 zabitých, pak klesly na 22 000, na konec na 10 000. Během roku 2000 se hodnotilo, že celkový počet zabitých za Kosovské války byl podle různých údajů 6-7 000 (prý až do 10 000 ?) všech národností, ale že mnoho dalších bylo povražděno Albánci, UÇK  teroristy, když NATO obsadilo Kosovo (po 10.červnu 1999) a nebylo schopno ubránit místní Srby, Romy, Gorance, pro srbské (pro jihoslovanské) Albánce od albánských UÇK teroristů. A několik set  zajatých Srbů a  Romů bylo zavražděno, aby byly získány jejich některé orgány k prodeji do zahraničí pro transplantace, jak o tom psala hlavní prokurátorka ICTY Carla del Ponte ve své knize (Madame Prosecutor : Confrontation with Humanity´s Worst  Criminals and the Culture of IImpunity) a švýcarský vyšetřovatel Dick Marty během své práce..Toto vše je jen jeden příklad ze záplavy obrovských politických lží.

         

A co říci o „slavných“ lžích britského premiéra Tony Blaira o NENALEZENÝCH (protože tam ani nebyly) ZBRANÍCH HROMADNÉHO NIČENÍ v Iráku, které velmi pomohly rozpoutat válku proti IRÁKU, se statisícemi mrtvých a raněných, se zničením prosperující země. Ostrava, 15.06.17.