Povinnou němčinu do českých škol?  Nechceme!

 

"Tak je možné se podívat dopředu s jistotou, že vyučování němčině bude nejen dobrovolné" V článku "Kde jsou ty zlaté časy?" Text vyšel v Sudetendeutsche Zeitung. Výňatek:

 

"Robert Schiller poukázal při přednášce v komunitním centru na další místa v Liberci, kde je možné se učit německému jazyku: v předškolním věku, v základní škole a na gymnasiu. Také pro lidi v profesním životě jsou možnosti otevřeny. Tak je možné se podívat dopředu s jistotou, že vyučování němčině bude nejen dobrovolné."

 

Naposled povinná němčina na českých školách byla zavedena v době tzv. protektorátu. Český národ tehdy Němci chtěli likvidovat. Část Čechů měla být vyhnána daleko na východ a sever, část poněmčena ve starém říšském území a zbytek měl být postave ke zdi -popraven, vyhnán ze života. Po válce k této genocidě mělo urychleně dojít a urychleně měla být dokonána.. Že existuje český národ, můžeme být vděční všem spojencům, především Angličanům, Američanům a nejvíce Rusům. Nesmíme však zapomínat ani na naše odbojáře, na naše vojáky bojující jak na východní frontě, tak i na západě.

 

V protektorátu tekly potoky české krve. Němčina byla povinná. Odmítali jsme se jí učit. Dělali jsme jen to nejnutnější  Byl to jazyk našich vrahů.

 

Podle "Čechomila" K.H. Franka se čeština měla stát jen pouhým nářečím. Český duch odporu měl být zlomen. Překabátění "Češi", kterým se dostalo "dobro germanizace", měli mluvit německy - tedy jazykem svých pánů.

 

Tak nás napadá, kdo tak autoritativně mluví o povinné němčině na českých školách dnes? Kdo o tom rozhodl a kdy? Jaktože o tom nevíme? Proč se nám toto protektorátní rozhodnutí zatajuje.

Co na to říká Ministerstvo školství ČR? Co říká pan premiér B. Sobotka a další politici?

 

Čeští vlastenci, protestujte! Povinnou němčinu do českých škol nechceme. Pokud SZ vypouští, v tom lepším případě, jen zkušební bublinu, pak je nutné i proti tomu co nejrozhodněji protestovat a žádat vysvětlení a omluvu.

K. Malý