Posselta známe jako víceobročníka

 

Nejdříve přišel o funkci poslance Evropského parlamentu. Na kandidátní listině CSU byl nominován na šesté místo. Podle všech předpovědí z Bavorska šlo o volitelné místo, měl být  s jistotou zvolen. Ale nebyl. Voliči mu řekli své rozhodné ne! A tak přišel o poslaneckou funkci, kterou, jak si myslel, měl rezervovanou na nedohledně dlouhou dobu.

Posselt ještě byl předsedou „sudetoněmeckého landsmanšaftu“(SL) a mluvčím  národnostní skupiny. Ale minulý rok se našel jeden jeho soukmenovec, který tvrdil, že funkci mluvčího zastává neoprávněně. Ne každý odsunutý Němec z Československa či jeho potomci jsou členy SL  a Posselt byl do této funkce volen právě SL, což je zásadně nesprávné, poněvadž ti „sudetští Němci“,, kteří nejsou členy SL byli z volby předem vyloučení. Stěžující si krajan však dal Posseltovi ještě možnost vzdát se dobrovolně funkce mluvčího národnostní skupiny. Pokud by však tak neučinil, měl ve věci rozhodnout 7. prosince 2016 zemský soud ve Frankfurtu. ( Článek „Snový svět pana Posselta“, Witikobrief, August 2016, str. 10, http://www.witikobund.de)

 

Nevíme, jak vše konkrétně proběhlo. Ale logicky vzato, stěžovatel měl pravdu. Před několika dny jsme mohli číst v článku  „Stará písnička od tlusté čáry - s novou melodií“, v němž jeho autor, Gernot  Facius, napsal, žePro Posselta, který již není mluvčím, ale je spolkovým předsedou SL, to byla "labutí píseň politiků včerejška". ( Sudetenpost, 12.1. 2017, str. 4)

 

Ještě mu však, vedle předsedy SL, také zůstala funkce předsedy Panevropy v Německu. Že i tuto funkci vykonával zdatně, není pochyb.  Kvalifikaci získal, již v době, kdy ještě vykonával funkci asistenta u pana O. Habsburga. S ním j počátkem 90. let minulého století jezdil i po Moravě, schůzovali, řečnili, organizovali. Nesmíme však zapomenout ani na velké zásluhy pana Fialy, dnešního předsedy ODS,.který v uplynulých bohatýrských dobách byl tandemu Habsburk a Posselt velmi účinně nápomocen.

 

Již v minulé době zahájil Posselt, spolupráci s Poběžovicemi, kde se narodil zakladatel Panevropského hnutí, pan Richard Coudenhave-Calergi. Jeho rodiště potřebuje obnovu. A tak někteří místní spolu se SL a Panevropským  hnutím spojili síly a dílo se daří.  Jen české zájmy se stávají sirotkem. Poběžovičtí v doprovodu B. Postelte nedávno dleli dokonce i ve Štrasburku. Jistě že peníze budou. A zámek v Poběžovicích se dočká lepšího vzhledu. Otázkou však je, co to bude stát?

 

Takže pan B. Posselt, který přišel o funkci europoslance a mluvčího národnostní skupiny,  má nyní více času věnovat se, vedle SL a Panevropě,  své oblíbené geopolitice. Zopakujme si, že v této disciplíně exceloval ještě nedávno. Vytasil se s velkou převratnou myšlenkou. Evropa by měla převzít vůdčí roli ve světě, myslí si BerndPosselt.

(@PolakPavel,@Radiozurnal1lhttp://www.rozhlas.cz/radiozurnal/dvacetminut/_zprava/1676878)

 

Slušelo by se však k tomu dodat, že ještě nějaký ten měsíc před Posseltem vystoupil pan M. Roth, náměstek ministerstva zahraničí SRN, s tvrzením, že Německu jako největšímu státu v EU přísluší vedoucí role v Evropě.  Obě geopolitická tvrzení byla učiněna v nedávné době  a nadto mají logickou souslednost.  Nejdříve Němci, již tradičně, sahají po moci v Evropě a teprve potom po vůdčí roli ve světě. Že v průběhu těchto imperiálních ambicí se strhne tam či onde nějaká válka, to je sice pravděpodobné ale samozřejmě vina je pochopitelně vždy na té druhé straně, která si německé moci dovoluje vzdorovat.

 

Kam až Posselt „sudetoněmecký landsmanšaft“ zavede se svými geopolitickými ambicemi? 

J. Skalský