Posselt opět lže o českoněmecké historii

 

Praporečník sudetských Němců, a podle Zemského soudu v Mnichově bývalý mluvčí landsmannschaftu, pan Bernd Posselt, se opět ostře pustil do našeho expresidenta Václava Klause (PL 8.9.2017 "Šéf sudetských Němců Posselt kritizuje Klause za podporu AfD). Copak že to tak vadí panu Posseltovi na panu presidentu Klausovi? Jeho podpora hnutí Alternative für Deutschland. Podle Posseltovy mytologie totiž AfD je skupinou "nacionalistů a lidí, kteří nenávidí Evropskou unii".

 

Posselt by měl pravdu, kdyby platilo ztotožnění nacionalismu se šovinismem. Posselt, sám hlasatel "sudetoněmeckého tribalismu", totiž idiotenteorie o sudetech jako "čtvrtém bavorském kmeni" (sic!), se obouvá naprosto neoprávněně do skutečných německých vlastenců a do odpůrců zkrachovalé Eurounie, která je v agonii ne nepodobné, shnilé rakouskouherské monarchii. Cudně též zamlčuje fakt, že geneze Unie má též své nacistické kořeny - o čemž nedávno vyšla velmi rozsáhlá kniha.

 

Naprostou pitomost poté hlásá o historii českoněmeckých vztahů v zaniklé monarchii. Prý to byl "nacionalismus, co rozdělil Němce a Čechy na přelomu 19. a 20.století". Toto říci na universitě za dob mých studií vyletěl bych od státnic na to tata. Pan Posselt se chová jako univerzální historický ignorant, doslova nevzdělanec. Jen takový totiž může obvinit z krachu českých, a později československých Němců v českých zemích jakýsi nehmotný "nacionalismus".

 

Kdo zavinil války poloviny 19. století v rakouské říši? Rakušané, Češi, Slovinci, Maďaři, Chorvati, Rumuni, Rusíni, Poláci, Italové?? Nikoli, zavinil to pangermánský šovinismus, jehož otcem byl pangermánský imperialismus. Přitom důležitý je onen IMPERIALISMUS .Zájmová ekonomická praxe! Prusko-Rakouskou válku nezavinili ani Rakušané, ani Češi  ani další národy tehdejší monarchie, ale jen a jen němečtí imperialisté. Totéž se stalo za Velké války čili I. světové války. Zavinil tuto válku nějaký nacionalismus slovanských a dalších národů?

Zavinil ji neskrývaný, vysoce agresivní IMPERIALISMUS německých, rakouských a uherských elit, toužících po ještě větším impériu,než měli doposud. Nebyla to srážka nacionalistických ideologií, ale imperialistických zájmů. Srážka o přerozdělení impérii! I někteří západní historikové při rozborech této války říkali - "Byla to válka bankéřů a vojáků proti národům". Šovinismus nebyl příčinou, nýbrž nástrojem,pomůckou! A kteří bankéři a vojáci to vyvolali?  Němečtí bankéři a vojáci spolu s junkerskou šlechtou. Nebyla to ani srážka mezi "Slovany a Germány",jak tvrdil Bethmann-Hollweg, přední německý politik. Tato srážka ničila nejen Slovany, ale i řadu neslovanských národů, Rumuny jako Italy, Albánce jako Francouze, Belgičany, Turky jako Brity atd. Ostatně příčiny této války jako střetu imperialismů velmi správně analyzoval náš TGM již  22.11.1916 v interwiew pro Evening News. Toto patrně pan Posselt nezná... Při obviňování "nacionalismu" pan Posselt zaměňuje kulisu za příčinu. Příčinou byl, je a bude imperialismus zájmů, a šovinismus je pouhým mávátkem věci. Pan Posselt by měl znovu prostudovat dějiny evropských národů a dějiny jejich válek.

 

Pan Posselt svými nepravdivými mantrami slouží jen těm sudetským a unijním zájmům, které poškodí jak český národ, tak znevýhodní skutečné německé vlastence, kteří už se nechtějí smiřovat s unijními feudálními pořádky. Proto je nutno všechny, kdož odporují krachující Unii, obvinit jako  "štváče, xenofoby, nenávistníky a fašisty". Zde ovšem "zloděj křičí, chyťte zloděje".

 

Ostatně pro nás české vlastence je skutečné Německo zosobněno symboly jako Beethoven, Goethe, Kant, Humboldt, Grass, Mann ,Remarque, Německo kulturní, vyspělé civilisace - ne úchylní maniaci Hitler, Goering, Keitel atd. - a u nás  sudetští sluhové Henlein, Zoglmann a Frank! 

Pan Posselt by měl zametat před vlastním spolkovým prahem a nenálepkovat našeho expresidenta ani legitimní politickou stranu Německa. Pan Posselt by si měl probrat vlastní historii landsmannschaftu a jeho zakladatele, což byli největší štváči a šovinisté jako Logdman von Auen, Zoglmann a jiní. Pan Posselt se nikdy nesmířil s poválečným uspořádáním Evropy,a místo toho, aby pracoval pro demokratické Německo, jen štve proti českým vlastencům a pozůstalým po obětech sudetského řádění v ČSR.

 

Nakonec jen poznámku k nepřesné zavádějící zprávě PL o československých obětech nacistické okupace. Nebylo jich 320-350 tisíc,ale 360 tisíc a udává se z toho cca 75 tisíc obětí židovských spoluobčanů. Samozřejmě čísla nebudou nikdy přesná, protože mnoho československých obětí nebylo dohledáno - a to jak z řad Židů, tak z řad Čechů, Slováků, Rusínů, Romů. Je nutno též připočítat i některé nacisty zavražděné čs.německé antifašisty.

 

Dále je nutno připomínat, že z pohraničí bylo vyhnáno téměř 250 tisíc Čechoslováků, a z vnitrozemí protektorátu (Neveklovsko,Sedlčansko,Benešovsko,Drahanská vysočina,Vyškovsko) bylo následně vyhnáno téměř na 100 tisíc dalších Čechů. O těchto druhých obětech sudetský a prosudetský tisk neustále lže.

 

Na nucené práce do III.reichu bylo nahnáno na 170 tisíc československých občanů (z Moravy). Německo stále dluží ČSR a jeho nástupci válečné reparace v řádu bilionů korun a stále zatlouká svou odpovědnost proti mezinárodnímu právu.

Zvláště ti čeští politici, kteří dolézají na sudetské srazy nebo poklonkují sudetům a činí z nich jakési "spojence", by si tato nepopiratelná fakta měli uvědomit, a přestat s politikou protektorátního aktivismu, jakou provozoval odporný zrádce Československa Moravec.

 

Dr.Jiří Jaroš Nickelli, ČSOL Brno I

autor je etnograf a muzeolog