Po prvním kolem prezidentských voleb již všichni vidíme, že proti M. Zemanovi skutečně stál jediný Antizeman v osmi podobách:

http://literarky.cz/politika/domaci/25253-jeden-antizeman-v-osmi-podobach. Jinak prostě není možné, aby si M. Topolánek, který se prezentoval, že není „Vítač“, pospíšil s podporou „Vítače“ J. Drahoše. Ukázalo se tedy, jak prozíravé bylo, že M. Zeman bojkotoval diskuse před prvním kolem voleb, kde nikdo evidentně nemyslel žádný svůj postoj vážně. To by se nyní tito kandidáti nesměli šikovat za panem Drahošem.

 Nyní se z médií bude ozývat předčasně vítězný ryk, že to má pan Drahoš v kapse. Voliči M. Zemana budou zostuzováni, dehonestováni, budou se z nich dělat „hlupáci“, „nevzdělanci“, „primitivové“.

 Pan Drahoš má oproti tomu reprezentovat ty „slušné“, ty „vzdělané a rozumné“, ty „zodpovědné“.

 Že se jedná o naprosté simulakrum, snad není nutné dodávat.

 Všimněme si, kdo za panem Drahošem stojí: M. Topolánek, M. Kalousek, P. Fiala, V. Bobela, L. Sekyra, Blisty, Piráti., atd. Je to různorodá směs. Podívejme se na ty rozpory. Pan Drahoš se na jednu stranu prezentuje jako Vítač, ale podporuje ho pan Topolánek, který se stylizoval do role Antivítače. Pan Drahoš má ve svém týmu asociálního pana Kovandu, který je proti zvyšování minimální mzdy – a který rozhodně nestojí na straně odborů. Dále pan Drahoš vystupuje proti migračním kvótám. Toto obojí by mělo vadit Britským listům – ale zjevně nevadí – a podporují pana Drahoše – a podpořily by i pana Topolánka: https://blisty.cz/art/89485-volte-rozumem-volte-topolanka.html.

Pan Drahoš je proti obecnému referendu, ale má podporu Pirátů, kteří si dali do svých požadavků na prezidenta republiky mj. i toto: „Prezident prosazuje přímou volbu starostů a hejtmanů a zavedení celostátního referenda o zásadních tématech“ (Viz https://wiki.pirati.cz/program/prezident2018). Stejně tak by Pirátům mělo vadit, že pan Drahoš bere peníze od pana Bobely figurujícího v kauze Mostecké uhelné společnosti.

 L. Sekyru pak nazval „polepšeným hříšníkem“ velký antizemanovec a podporovatel pana Drahoše, T. Halík: Prý se s ním dal do řeči a zjistil, že developer je též velmi filozoficky zaměřený člověk, který mimo jiné píše knihu o politické etice. „Napravující se hříšníci jsou potěchou kněžského srdce“ (Viz https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Tomas-Halik-Miliardar-Sekyra-je-polepseny-hrisnik-Klaus-je-zly-duch-ktery-toho-mnoho-napachal-A-Havel-332107?parent=8553205). Zato volba Zemana je podle T. Halíka „těžkým morálním proviněním“ (Viz http://krestandnes.cz/tomas-halik-dat-hlas-zemana-povazoval-za-tezke-moralni-provineni/).

 Jako vrchol pokrytectví potom můžeme vnímat obhajobu útoku na M. Zemana, při němž mohlo dojít k fatálnímu zranění (například zlomenému krčku u nohy, což by v jeho věku a s jeho problémy mohla být i konečná). Britské listy se hned připojily k těm, kdo tento čin oslavovali:

https://blisty.cz/art/89494-ze-je-zeman-putinova-coura-to-stejne-kazdy-vi.html

Krajní neúctu ke svému soupeři potom projevil pan Drahoš, který ani slůvkem nezmínil obavu o život Zemanův:

Byla to velká nerozvážnost. Prezident je chráněná osoba, ta žena riskovala život“ (Viz https://www.lidovky.cz/mohla-prijit-o-zivot-bal-se-o-aktivistku-drahos-podle-hilsera-mela-protestovat-jinde-g3y-/zpravy-domov.aspx?c=A180112_172506_ln_domov_jho).

 Jsem z toho všeho unaven a znechucen a jen to vše potvrzuje mé rozhodnutí, že jsem s publikační činností skončil. K čemu je varování rok dopředu, když ho nikdo nebere vážně? Viz http://www.obrys-kmen.cz/index.php/rocnik-2016/144-42-2016-2-listopadu-2016/1477-hra-na-levici-zbankrotovala. K čemu je upozorňování, že všichni kandidáti v ČT v prvním kole jsou jeden Antizeman, když stejně je i Zemanovi voliči zřejmě berou vážně - a jiní zůstanou doma?

 Voliči, kteří jsou proti TOP09, STAN, KDU-ČSL a ODS, si musí uvědomit, že volbou J. Drahoše či neúčastí ve volbách budou hlasovat proti svým zájmům. A pokud ano, není nám pomoci.
 

Držte se a mějte se co nejlépe,

 Marek