Papež František se pustil do Trumpa. Takto tvrdě mu odpověděl americký prezident

Vytvořeno 31. 1. 2017 14:13

      

Papež František a president Trump zabředli do války slov, když tento pontifik o Trumpovi prohlásil, že „není žádný křesťan,“ zatímco prezident USA tvrdí, že až bude Vatikán napaden ISIS, tak bude si papež „přát a modlit se, aby Donald Trump byl jeho prezidentem.“

 

František prezidenta Trumpa podle Catholic News Service pokáral, že „chce sice hájit křesťanství na Západě,“ ale zároveň je „proti uprchlíkům a proti jiným náboženstvím.“

 

„To není něčím, co bych četl v knihách, ale vidím to v novinách a v televizi každý den,“ řekl papež František, když vyjádřil svůj šok z toho, že prezident Trump plní všechny své kampaňové sliby, o kterých v posledních 18 měsících mluvil.

 

„Tou zvráceností, nebo můžete říci hříchem, který Ježíš odsuzoval nejvíce, je pokrytectví, a přesně k tomu dochází, když někdo tvrdí, že je křesťan, nežije však v souladu s Kristovým učením. Nemůžete být křesťany, aniž byste žili jako křesťané,“ řekl.

 

„Je pokrytectvím nazývat se křesťany a zároveň zahánět uprchlíky nebo někoho usilujícího o pomoc, kohosi, kdo je hladový či žíznivý, vyhodit někoho v nouzi, komu je třeba mé pomoci,“ řekl papež František.

 

Trump papeži Františkovi vyslal ostrou odpověď slovy, že je od katolického vůdce „hanebné“ zpochybňovat jeho víru a s prohlášením pontifika za „chapadlo“ mexické vlády.

 

„Žádný vůdce, a zvláště pak ne náboženský vůdce, by neměl mít právo zpochybňovat náboženství či víru jiného člověka,“ řekl Trump.

 

„Kdyby na Vatikán zaútočila ISIS, a až zaútočí, o čemž všichni vědí, že to je pro ISIS ta nejvyšší trofej, mohu vám slíbit, že papež si bude pouze přát a modlit se, aby Donald Trump byl jeho prezidentem, protože to by se pak nestalo,“ uvedl Trump v tiskovém prohlášení.

Sponsored Content

by