P.C. Roberts -Hleď na toho bílého koně - jeho jezdec je smrt

Dva z amerických nejlidnatějších států, Texas a Florida, jsou v rozvalinách – a Washington štve k dalším válkám.

Americký národní dluh činí dnes 20 bilionů dolarů – a Washington štve k dalším válkám.

Další války pomáhá Washingtonu připravovat celý svět, včetně těch zemí, které samy jsou na jeho mušce – Rusko a Čína.

Věřte nebo nevěřte, ale Rusko a Čína společně s Washingtonem hlasovaly v Radě bezpečnosti OSN pro uvalení dalších a ještě krutějších sankcí proti Severní Koreji. Proti zemi, která se neproviňuje ničím jiným, než touhou mít k dispozici prostředky, kterými by se Washingtonu ubránila, a nestala se po Afghánistánu, Iráku, Libyi, Somálsku, Jemenu, Sýrii, Srbsku a Ukrajině a po Washingtonem zorganizovaném puči jeho obětí a tím i zemí zbídačenou.

Kdysi jsem věřil, že Rusko a Čína fungují jako jistá brzda washingtonského puzení ovládat svět, ale obě ty země se zjevně Washingtonu podrobily – a obě se uvolily k potrestání Severní Koreje za to, že se snaží být k obraně své země Washingtonem připravena.
Proč Rusko a Čína opakují tutéž chybu, kterou udělaly svou podporou o rezoluci o bezletovém prozu nad Libyí, kterou pak Washington a NATO v pravý čas obrátily v pravý opak, rozjely nad Libyí orkán leteckých útoků, jež pomohly CIA zorganizovaným džihádistům svrhnout libyjskou pokrokovou vládu a zabít Kaddáfího?

Rusko si je vědomo, že je obkoleseno americkými vojenskými nukleárními základnami a totéž ví o sobě i Čína. Takže na stole je otázka: Byl příčinou jejich kapitulace strach? Anebo je jejich spolupráce s Washingtonem lstí, za kterou proti Washingtonu připravují svůj vlastní úder? Anebo se jejich vlády pokoušejí s USA ve věcí sankcí spolupracovat proto, aby se tak vyhnuly morální nutnosti případnému americkému útoku na Severní Koreu vzdorovat?

Je zapotřebí hodně kompetence na to, abyste se postavili ďáblu, a ďábel ve Washingtonu váží zřejmě víc, než váží kompetence v Rusku a v Číně. V zemích, které touží být bohaté až natolik, že jim hrozí přijít jak o suverenitu, tak o samu svoji existenci.
Když vidíte tak potenciálně mocné země jako Rusko a Čínu, jak v Radě bezpečnosti OSN podléhají tlaku USA, nutí vás to přemítat, zda ony nejrůznější analýzy o mnoha slabostech Washingtonu odpovídají skutečnosti – a pokud ano - zda o nich Rusko a Čína vědí?
Jak si dokážete vysvětlit, že dvě země, jejichž suverenita leží jako nepřekročitelné balvany v cestě světové hegemonie Washingtonu, pomáhají svému zcela zjevnému nepříteli tyranizovat další zemi – menší - která se dokonce nalézá v oblasti jejich vlastního vlivu? Jak si může Rusko stěžovat na sankce proti své zemi, nezaložené na ničem jiném než na washingtonské propagandě, když samo podporuje sankce proti Severní Koreji, založené taktéž jen na propagandě?

Rusko a Čína se samozřejmě severokorejských nukleárních zbraní obávat nemusejí. Nikdo se jich nemusí obávat – kromě země, která na Severní Koreu zaútočí. Kdo tedy vysvětlí, že Rusko a Čína zaujímají vůči Severní Koreji stejný postoj jako potenciální útočník na ni - Washington, když navíc obě ty země dobře vědí, že zahraniční politika Washingtonu vůči nim je veskrze nepřátelská?

Vždyť jen před pár dny Washington oznámil, že zvyšuje počet svých plavidel v Jihočínském moři, aby tak Čínu uvědomil o tom, že Jihočínské moře není čínské, ale americké. A taktéž před pár dny zaútočil Washington znovu na Rusko ve věci jeho údajného zásahu do amerických prezidentských voleb. Tentokrát má být oním mechanizmem, jímž Rusko Americe volby ukradlo, Facebook.

Celá tahle americká politika je samozřejmě absurdní, ale neustálým opakováním se stává realitou. Na vlastní oči můžeme sledovat probíhající vývoj, kdy celý svět, celá OSN i její Rada bezpečnosti se staly zajatcem Washingtonu v Matrixu. A ani Rusko a Čína, zdá se, už nesledují své vlastní zájmy a ruku v ruce s Washingtonem pracují ke svému vlastnímu zániku..

Příběh se blíží příběhu biblickému: Wahington jako antikrist ničí všechno dobro na Zemi.

Překlad: Lubomír Man