Nezradil V. Klaus, ale V. Havel

PhDr. Jiří Jaroš Nickelli

 

Když mi dcera přinesla časopis "5+2 dny" (Babišův tisk), ze 14. března 2013, str.2, kde jsou otištěny připojená foto a článek o setkání presidentů Klause a Gašparoviče ve vile Tugenhat v Brně, nevěřil jsem svým očím. Kdo to tam stojí s transparentem "Hanba zrádcům Československa"? Jeden ze zakladatelů iniciativy postavení pomníku Dr.Edvarda Beneše v Brně, činovník brněnského Svazu letců ! Nebo mám vlčí mlhu ???

 

S takovým transparentem proti prezidentu Klausovi ?? Proti prezidentu,který sám hájil dekrety proti smečkám a tlupám odpůrců a obhájců sudeťáků ?? Který neváhal proti celé EU vydupat výjimku z ostudné Lisabonské smlouvy, která má chránit republiku proti nárokům sudetů ?? Podobně jako jiná výjimka chrání bratry Poláky ?? Tam se toto nenapadá - jen u nás v zemi "sudetského slabého článku" ano !  Pamatuji si velmi dobře historickou, navýsost pravdivou větu, kterou pronesl Vladimír Mečiar po rozdělení (pro mne rozbití) ČSFR : "Československo som nerozdelil ja, ani pán Klaus,ale Havel !"

 

Cožpak si už nikdo  nepamatuje, jak to bylo ? Kdo první  skutečně zradil ČSR svým podlým, vylhaným požadavkem omluvy sudetům ? A jak jásali všichni  zločinci a nepřátelé ČSR, když toto Václav  Havel vyhlásil ? Kdo první zahájil proti Slovákům tzv. "pomlčkovou válku", první útok na jednotu Čechů a Slováků,která psychicky rozložila parlament? Kdo první  naváděl zrušit vojenský průmysl na Slovensku, což tak  strašlivě ublížilo Slovákům ? To nebyl Václav Klaus - to byl Václav Havel !

 

Náš bratr s transparentem pláče na nesprávném hrobě. Měl s ním zajet do matičky Prahy na hrob tolik oslavovaného Václava Havla, jehož pohřeb mimo jiné i za vše,co způsobil pro pád ČSFR, byl megalomanskou odměnou hodnou velikého koryfeje Stalina. Tolik oslavovaného pana Havla, jehož dračí vejce - pan Schwarzenberg - stále tarasí kyslíkový provoz republiky a  veřejně hanobí zejména prezidenta Budovatele, o jehož pomník tak usiloval bratr s transparentem A tento bratr vyzýval k volbě pana knížete místo pana Zemana !

 

Václava Klause mohou obviňovat - snad i oprávněně ? - z kupy různých chyb, nepravostí a možná zločinů. To rozhodnou dějiny. Ale jeden jediný zločin mu nikdo nemůže a nesmí přisuzovat - zradu ČSFR ! On do poslední chvíle usiloval o jednotu Čechů a Slováků. Byl jediný český politik,který veřejně jezdil na meetingy po Slovensku a přesvědčoval národy, aby se nedělily. On to byl, který veřejně hlásal, že rozdělení státu bude mít špatné následky nejen emotivní, ale i hospodářské a politické. Obviňovat právě jeho ze zrádcovství na jednotném státě není jen pláč na nesprávném hrobě - ale je to i účelová lež. Jsem sice názoru, že každý má svaté právo vyjádřit protest. Protest však musí být pravdivý. A tento protest na místě loučení prezidenta Klause  je podle mne hrubá lež.

ČSOL Brno

 

Nic zajímavého?

„To nám ty děti rostou, podivil jsme se, když jsem zjistil, že za žalobou pro velezradu stojí dva judři, Dientsbier a Uhl. S nimi pak jistá dáma, řekněme středního věku, též JUDr. Wagnerová a jistý JUDr. Antl. V letech 1979 až 1983 právní čekatel na normalizačním státním zastupitelství v Litoměřicích, od roku 1983 prokurátor. To se nám to najednou zajudrovalo.“ (V. Vlk, st., v článku Mladí vpřed a staří na svá místa z 14.3.2013, Neviditelný pes)

Ale, ano! Věděli tuto informaci delegáti sociálně demokratického sjezdu, když nezvolili dr. J. Dienstbiera do funkce místopředsedy strany? A pokud jde o JUDr. Uhla, divíme se? –red.