Neskutečná drzost Němců! Chtějí nás trestat, ale sami kvóty na tzv. uprchlíky neplní.

Německý politik odhaluje šokující pozadí

Autor: odjinud | Publikováno: 13.7.2017 |

nazi_eu

 

Evropská komise rozhodla o zahájení řízení proti České republice, Polsku a Maďarsku kvůli nepřijímání uprchlíků. Ale např. Německo a Francie své povinnosti také nesplnily.

 

Zástupkyně mluvčího německé vlády Ulrike Demmerová prohlásila, že kroky Evropské komise vyplývají z toho, že země střední Evropy odmítají plnit své závazky vyplývající z rozhodnutí o rozmístění uprchlíků z Řecka a Itálie.

 

Údaje samé Evropské komise ale ukazují, že Německo a řada dalších zemí toto rozhodnutí rovněž neplní.

 

Německo má přijmout v rámci programu rozmístěnívíce než 27 tisíc lidí, ale dosud přijalo jenom 5668, tedy 20 % z celkového množství. Ještě hůře je na tom Francie, která přijala jen 17 % ze svého dílu (3478 lidí z 19 714), nebo Belgie (623 z 3 812).

 

Tento seznam je ale delší: Finsko přijalo 1 640 z 2 078 lidí a Bulharsko 47 z 1 302.

 

Rozhodnutí o přerozdělení neplní také Rakousko, které oznámilo přijetí pouze 50 lidí z Itálie. Slovensko přijalo 16 z 902.

 

Celkově se ze 160 tisíc imigrantů podařilo za dva roky přerozdělit jenom 20 tisíc.

 

Německý europoslanec Hans-Olaf Henkel prozradil, že zahájení řízení vůči státům střední Evropy je výsledkem nátlaku Německa na Evropskou komisi.

 

„Berlín je natolik v Evropě osamocen se svojí uprchlickou politikou, že chce vynutit na svých partnerech přijetí řešení, která jsou pro něj výhodná. Ví totiž, že jinak to nejde. A proč právě Polsko, Maďarsko a Česko? Protože to jsou země, které otevřeně a rozhodně odmítly přijetí tzv. uprchlíků v rámci kvótového systému. Ve skutečnosti se ale jiné země chovají zrovna tak,“ uvedl v rozhovoru pro portál wpolityce.pl Hans-Olaf Henkel.

 

Henkel dodal: „Není ani jeden stát EU, který by podporoval politiku otevřených hranic Berlína. [...] Pro Merkelovou je řízení Evropské komise proti Polsku, Maďarsku a Česku možností, jak odvrátit pozornost od izolace Berlína v této věci.“

 

Zdroj: ndie.pl

www.freeglobe.cz