Němci opouštějí Německo v hojných počtech

Soeren Kern    

18. leden 2017

 

Více než 1,5 milionu Němců, mnoho z nich vysokoškolsky vzdělaných, opustilo během uplynulého desetiletí Německo. — Die Welt.

 

Německo čelí úderu trestné činnosti migrantů, včetně epidemie znásilnění a sexuálních útoků. Masová migrace také zrychluje islamizaci Německa. Zdá se, že mnoho Němců ztrácí naději na budoucí směřování své země.

 

"My, uprchlíci... s vámi nechceme žít ve stejné zemi. Můžete a myslím, že byste měli, opustit Německo. A prosím vezměte s sebou Sasko a Alternativu pro Německo (AfD).... Proč nejdete do jiné země? Máme vás dost!" — Aras Bacho 18-ti letý syrský migrant, pro Der Freitag, říjen 2016.

 

Realitní agent ve městě, které je nedaleko jezera Balaton, oblíbené turistické destinace v západním Maďarsku řekl, že 80% Němců, kteří se tam přemístili uvádějí jako hlavní důvod opuštění Německa migrační krizi.

 

"Jsem přesvědčen, že imigrace produkuje do německé společnosti významné a nevratné změny. Zlobím, že se tak děje bez přímého souhlasu německých občanů. ... Myslím si, že je ostuda, že se Židé v Německu musí znovu bát, že jsou Židé. " — Německý občan, který emigroval z Německa, v "Otevřeném dopise německé vládě."

 

"Můj manžel někdy říká, že má pocit, že jsme nyní největší menšina bez lobby. Pro každou skupinu existuje instituce, místo, veřejný zájem, ale pro nás, heterosexuální manželský pár se dvěma dětmi, kteří nejsou nezaměstnaní ani postižení ani islámští, o lidi jako jsme my, tu již není žádný zájem." — "Anna", v dopise starostovi Mnichova o jejím rozhodnutí přestěhovat svou rodinu ven z města, protože kvůli migrantům tam už pro ni nebylo možné žít.

 

Údaje z agentury pro německé statistiky Destatis ukazují, že 138,000 Němců opustilo Německo v roce 2015. Očekává se, že další budou emigrovat v roce 2016. V příběhu o odlivu mozků s názvem "Německý talent opouští zemi v hojných počtech," Die Welt uvedl, že více než 1,5 miliónu Němců, mnoho z nich vysoce vzdělaných, opustilo Německo během uplynulého desetiletí.

 

Statistiky neudávají důvod k tomu, proč Němci odcházejí, ale neoficiální důkazy naznačují, že mnoho z nich zjišťuje jaká je opravdová cena — finanční, sociální a kulturní — rozhodnutí kancléřky Angely Merkelové umožnit více než jednomu milionu převážně muslimských migrantů přijít do země v roce 2015. Podle Franka-Jürgena Weise, vedoucího úřadu pro migraci v zemi, BAMF, se očekává, že do Německa přijede nejméně dalších 300.000 migrantů v roce 2016.

 

Masová migrace - kromě mnoha jiných problémů – přispěla k rostoucímu pocitu nejistoty v Německu, které čelí úderu trestné činnosti přistěhovalců, včetně epidemie znásilnění a sexuálních útoků. Masová migrace také zrychluje islamizaci Německa. Zdá se, že mnoho Němců ztratí naději na budoucí směřování své země.

 

 

Vrchol migrační krize - říjen 2015, asi 800 občanů se shromáždilo na setkání městského úřadu v Kasselu/Lohfeldenu, aby protestovalo proti jednostrannému rozhodnutí místní vlády zřídit ve městě ubytovnu pro imigranty. Předseda města Kassel, Walter Lübcke, reagoval na ty, kteří nesouhlasili s otevřenými dveřmi imigrační vládní politiky, že mohou "kdykoli Německo svobodně opustit."

 

Tento postoj se také odráží v kontroverzní eseji publikované v novinách Der Freitag v říjnu 2016, (také ji publikoval Huffington Post Deutschland, který následně příspěvek odstranil). V článku 18-letý syrský přistěhovalec jménem Aras Bacho vyzval Němce, kteří jsou rozezlení kvůli migrační krizi, aby opustili Německo. Napsal:

 

    "My uprchlíci ... již máme dost rozezlených občanů (Wutbürger). Urážejí nás a agitují nás jako šílení.... Jedná se vždycky o podněcování nezaměstnanými rasisty (Wutbürgern), kteří tráví veškerý svůj čas na internetu a čekají až se objeví nějaký článek o uprchlících. A potom začnou nestoudné komentáře....

 

    "Dobrý den nezaměstnaným rozzlobeným občanům (Wutbürger) na internetu. Jakou máte úroveň vzdělání? Jak dlouho budete pokračovat ve zkreslování pravdy? Copak nevíte, že každý den šíříte lži? Co byste dělali, kdyby jste byli v jejich situaci? No, přece byste utekli!

 

    "My uprchlíci ... s vámi nechceme žít ve stejné zemi. Můžete a myslím, že byste měli opustit Německo. A vezměte si s sebou Sasko a Alternativou pro Německo (AFD).

 

    "Německo vám nesedí, proč tu tedy žijete? Proč nejdete do jiné země? Pokud je tohle vaše země, drazí rozzlobení občané (Wutbürger), pak se chovejte normálně. V opačném případě můžete jednoduše uprchnout z Německa a hledat si nový domov. Běžte do Ameriky za Donaldem Trumpem, ten vás bude milovat. My už vás máme dost! "

 

V květnu 2016 zpravodajský časopis Focus uvedl, že se Němci stěhují do Maďarska. Realitní agent ve městě, které je nedaleko jezera Balaton, oblíbené turistické destinace v západním Maďarsku řekl, že 80% Němců, kteří se tam přemístilo, uvádějí jako hlavní důvod opuštění Německa migrační krizi.

 

Německý občan, který zůstal v anonymitě, který emigroval z Německa, nedávno napsal "Otevřený dopis německé vládě." Tento dokument, který byl zveřejněn na webové stránce Politicky nekorektní, tvrdí:

 

    "Před pár měsíci jsem emigroval z Německa. Nebylo to z ekonomických důvodů, ale především kvůli mé nespokojenosti s momentální politickou a sociální situací v mé domovské zemi. Jinými slovy, myslím si, že já a mí potomci mohou žít lepší život někde jinde. 'Lepší' pro mě v tomto kontextu znamená především svobodný život, sebeurčení a slušné mzdy vůči danění.

 

    "Nicméně nechci za sebou tiše zavřít dveře a prostě odejít. Chtěl bych tímto konstruktivním způsobem vysvětlit, proč jsem se rozhodl opustit Německo.

 

    1. "Věřím, že islám do Německa nepatří. Považuji to za zahraniční útvar, který na Západ přinesl více problémů, než výhod. Podle mého názoru jsou mnozí stoupenci tohoto náboženství hrubí, nároční a pohrdají Německem. Namísto toho, aby se politici snažili zabránit islamizaci Německa (a následnému zániku naší kultury a svobody), se zdá, že většina politiků se zajímá více o to, aby byla znovu zvolena a proto raději ignoruje nebo bagatelizuje problém islámu.

 

    2. "Věřím, že německé ulice jsou méně bezpečné, než by mohly být s našimi technologickými, legálními a finančními možnostmi.

 

    3. "Věřím, že EU má demokratický deficit, který omezuje můj vliv jako demokratického občana.

 

    4. "Věřím, že imigrace vyvolává významné a nevratné změny v německé společnosti. Zlobím, že se tak děje bez přímého souhlasu německých občanů, ale je to vámi diktováno německým občanům a příští generaci.

 

    5. "Věřím, že německá média se neustále vzdávají své neutrality a že svoboda projevu v této zemi je možná pouze v omezené míře.

 

    6. "Věřím, že v Německu se lenochům dvoří, ale pracovití lidé jsou bičováni.

 

    7. "Věřím, že je ostuda, že se Židé v Německu musí znovu bát, že jsou Židé.

 

Mnoho Němců si všímají trendu směřujícímu k vratné integraci, kdy se od německých rodin očekává, že se budou přizpůsobovat zvykům a mravům přistěhovalců, spíše než aby tomu bylo naopak.

 

14. října, Mnichovské noviny Tageszeitung zveřejnily srdečný dopis od "Anny", matky dvou dětí, která napsala o svém rozhodnutí přestěhovat svou rodinu ven z města, protože kvůli migrantům tam již nemohla žít. V dopise určeném mnichovskému starostovi Dieteru Reiterovi, napsala:

 

    "Dnes vám chci napsat jakýsi takový dopis na rozloučenou (Abschiedsbrief) o tom, proč já a moje rodina opouštějí město, i když to asi nikoho nezajímá.

 

    "Je mi 35 let, žiji zde se svými dvěma malými syny, a mým manželem v lepším dvojdomku s parkováním. Takže by se dalo říci, že jsme na tom na mnichovské standarty velmi dobře.... Žije se nám velmi dobře se spoustou prostoru, vedle zeleného parku. Tak proč se rodina jako my rozhodne opustit město? ....

 

    "Předpokládám, že vaše děti nepoužívají veřejné služby, že nepoužívají veřejnou dopravu a že nechodí do veřejných škol v "problémových oblastech." Také předpokládám, že vy a další politici zřídka a pokud vůbec, sem chodíte na procházky.

 

    "Takže v pondělí ráno jsem se zúčastnila snídaně pro ženy ze sousedství, která byla sponzorována městem Mnichov. Tady jsem se setkala s asi 6-8 matkami, některé byly se svými dětmi. Všechny ženy měly šátky a žádná z nich nemluvila německy. Organizátoři události mě rychle informovali, že se zde budu asi těžko integrovat (jejich přesná slova!!!). Musím poznamenat, že jsem Němka, mluvím plynně německy a nenosím šátek. Tak jsem se pousmála a řekla jsem, že se vynasnažím integrovat sama. Bohužel, jsem si přinesla s sebou k snídani salám a sendvič se šunkou, protože byli všichni požádáni, aby si s sebou vzali něco k snídani. Takže jsem měla samozřejmě ještě menší šanci se integrovat.

 

    "Na této snídani pro ženy se vůbec nedalo s nikým mluvit německy a to ta snídaně měla být za účelem podpory integrace, ani se nezdálo, že by někdo měl o tu integraci zájem. Organizátoři po nikom nepožadovali, aby mluvili německy a ženy, které vypadaly na to, že jsou součástí zavedené arabsko-turecké skupiny, pouze prostě chtěly využít místnosti.

 

    ""Tak jsem se potom zeptala na rodinnou svačinu. Bylo mi řečena, že se svačina bude konat v oddělených místnostech. Muži a ženy odděleně. Nejdřív jsem si myslela, že je to špatný vtip. Bohužel nebyl. ....

 

    "Takže můj dojem z těchto akcí za účelem podpořit integraci, je mizerný. Vůbec nedochází k žádné vzájemné interakci !!! Jak může město Mnichov takovou věc tolerovat? Podle mého názoru by se mělo zaměřit na celý koncept těchto akcí na podporu integrace.... Byla jsem informována, že v krabička s obědem pro dítě nesmí obsahovat vepřové maso !!! Haló?! Tady jsme v Německu! ....

 

    "Stručně řečeno, z nynějších podmínek tady mám pocit, že tu nejsme chtění. Že se sem naše rodina nehodí. "Můj manžel někdy říká, že má pocit, že jsme nyní největší menšina bez lobby. Pro každou skupinu existuje instituce, místo, veřejný zájem, ale pro nás, heterosexuální manželský pár se dvěma dětmi, kteří nejsou nezaměstnaní ani postižení ani islámští, o lidi jako jsme my, tu již není žádný zájem."

 

    "Když jsem se zmínila ve školce mého syna, že uvažujeme o stěhování z města a řekla jsem jim své důvody, vedení školy se na mě obořilo. Řekli, že kvůli lidem jako my, integrace nefunguje, právě proto, že odhlašujeme naše děti. Minimálně další dvě matky se cítily velice rozhořčené. Vedení si mě teď označilo za "xenofobní".

 

    "To je přesně ten důvod, proč lidé jako já ztrácí trpělivost a proč se rozhodujeme volit jiné politické strany .... Upřímně řečeno, navštívila jsem polovinu světa, mám více zahraničních přátel, než těch německých a nemám absolutně žádné předsudky či averze k lidem kvůli jejich původu. Viděla jsem půlku světa a vím, že to, jak zde funguje integrace způsobí, že ostatní dojdou ke stejnému závěru jako my: buď budeme posílat své děti do soukromých škol a školek, nebo se přestěhujeme do jiných komunit. Nuže, naschle !!!!!!!!!!! "

 

Soeren Kern je vědeckým pracovníkem v newyorském institutu Gatestone Institute. Je také vědeckým pracovníkem evropských politik v madridské Grupo de Estudios Estratégicos / skupině strategických studií. Sledujte jej na Facebooku a na Twitteru.

napsal Soeren Kern

11. prosince 2016