NI - Západní politika činí válku s Ruskem téměř nevyhnutelnou!

 

Válka mezi Ruskem a Západem je téměř nevyhnutelná, neboť Moskva dříve nebo později musí reagovat vojenskou silou na drsný tlak svých sousedů, uvedl The National Interest.

 

Podle časopisu byl Donald Trump jedinou osobou, která byla připravena vzít v úvahu ruské národní zájmy, ale po vítězství „protiruské strany" nemůže reálně ovlivnit průběh událostí.

 

„Válka mezi Ruskem a Západem je téměř nevyhnutelná," napsal National Interest. „Žádná země, která má trochu sebeúcty, která je v bezohledném obklíčení nepřátelských sousedů, nebude navždy tolerovat takový tlak. Nakonec bude muset své zájmy bránit vojenskou silou."

 

Vskutku, Rusko se již „uchýlilo k vojenské síle“: v Gruzii v roce 2008 poté, co Tbilisi zahájilo válku s Ruskem, a se snažila se podkopat jeho vliv v regionu, rovněž i na východě Ukrajiny poté, co Západ vyprovokoval „revoluci" v roce 2014, během níž byl svržen zákonně zvolený prezident, který bojoval za hospodářské vazby s Moskvou.

 

V době, kdy „studenou válku proti sovětskému bolševismu vyhrál Západ“, byli Američané tisíc mil od Leningradu. Síly NATO nyní od Leningradu nyní dělí pouze stokilometrová vzdálenost.

 

„Ukrajina byla ve sféře ruského vlivu. Stejně jako Gruzie. Stejně jako Bělorusko. Stejně jako Srbsko. Všechny se staly různou měrou cílem Západu, včetně Spojených států, které podnikly vážné kroky k rozpadu Srbska a zahrnutí Gruzie a Ukrajiny do NATO," uvedla publikace.

 

Západní země navíc mlčí o tom, kdy a kde se hodlají zastavit. Vysocí američtí činitelé volně hovoří o „změně režimu“ v Rusku, a americká vláda sponzoruje protivládní činnost veřejných organizací, díky nimž byl svržen „byť zkorumpovaný, ale legitimně zvolený proruský prezident Ukrajiny“ Viktor Janukovyč, který byl později nucen uprchnout ze země ze strachu o život. Západní akce na změny režimů na Středním východě, také jen posílily podezření Vladimira Putina, že mu Západ připravuje podobný osud.

 

Přičemž Putinova démonizace americkou rozvědkou prakticky nemá precedens. Ačkoli s Hitlerem srovnávala ruského prezidenta pouze Hillary Clintonová, (zatímco rétorika jiných politiků byla umírněnější), skutečný postoj Západu k Putinovi se nemění.

 

„On je zlo v čele hrozící, hladové po dobývání země: jeho a jeho vládu je nutné zastavit, omezit, a vytrhat mu tesáky. A nikdo nechce přiznat, že se Rusové oprávněně považují za národ, který je obklíčen Amerikou a jejími spojenci,“ popisuje NI postoj Západu vůči Putinovi a Rusku.

 

Celý článek na Prvnizpravy.cz - viz ZDROJ