Mýthus evropské demokracie - šokující odhalení

A. Gorka

 

Je veřejným tajemství, že tzv. „Sorosova síť“ je velmi vlivná nejen v Evropském parlamentu, ale i v dalších institucích EU. Nedávno zveřejněný seznam Sorosových „přátel“ čítá 226 členů Evropského parlamentu, včetně jeho nedávného předsedy Martina Schulze, někdejšího belgického poslance v EU Guy Verhofstadta, sedmi viceprezidentů EU a řady hlav komisí, koordinátorů a kvestorů. Všichni tito lidé prosazují Sorosovy ideje, jako jsou např. ještě mohutnější přiliv migrantů do Evropy, přijetí Ukrajiny do EU a nekompromisně nepřátelský postoj EU vůči Rusku. Uvědomíme-li si, že Evropský parlament čítá 751 poslanců, znamená to, že Sorosovi přátelé v něm zabírají jednu třetinu křesel.

 

George Soros, maďarsko-americký investor a zakladatel i majitel nestátní neziskové organizace Základy otevřené společnosti, prokázal svůj vliv v EU, když se nedávno „za zavřenými dveřmi“ setkal s prezidentem Evropské komise Junckerem, jednal s ním o kvótách migrantů pro jednotlivé země EU, a po tomto jednání vyjádřil své uspokojení nad tím, jak jsou názory jeho a Junckera na řešení uprchlické krize podobné.

 

A o jaké shodné názory to jde? Nuže: Soros ma za to, že EU by měla přijmout miliony migrantů ze Středního východu a severní Afriky, každému z nich poskytnout roční příspěvek ve výši 15 000 eur, a přesídlit tyto migranty i do těch členských zemí EU, do nichž odejít si nepřejí a v nichž nejsou vždy nutně dobře přijímáni.

 

Maďarský premiér Viktor Orbán obvinil EU  z toho, že „Sorosovi zobe z ruky“ a je přesvědčen o tom, že motivem miliárdářova usilování o otevřené hranice, je snaha poškodit Maďarsko. Zemi, která,  aby se tomuto tlaku ubránila, podniká právní kroky směřující k ustanovení zákona, podle něhož by cizinou podporované „organizace občanské společnosti“, jako jsou  ty Sorosem zakládané, byly povinny ve veřejném registru zveřejňovat své zámořské donátory, čímž by se financování těchto organizací stalo konečně transparentním. Vedle tohoto opatření stupňuje maďarská vláda své úsílí též k uzavření budapešťské Středoevropské univerzity, Sorosem zde před časem založené.

 

„Celá Evropská unie je v potížích, protože její vůdci přijímají Sorosovy ideje za své“, řekl Orbán.“Lidé podporují ideál Evropské unie, ale současně se staví proti jejímu vedení, protože to své členské státy uráží a svoji moc proti nim zneužívá. To vidí v Evropě každý a proto též  není vedení EU respektováno.“

 

Visegradské uskupení se pokouší tlaku imigrantské politiky EU vzdorovat. Na což EU odpověděla ustavením Evropské komise pro migraci a domácí záležitosti, jejímž úkolem je prosadit imigrantské  kvóty pro jednotlivé země jako povinné. Dodejme, že v této komisi pracuje přinejmenším 30 Sorosových přátel.

Mnozí z těch, kteří na dokumentu o povinných kvótách pracují, jsou lidé, proslulí svým protiruským postojem. Tak např. Rebecca Harmsová, členka Evropského parlamentu za německou stranu Zelených, pravidelně vyzývá Evropský parlament k utužení evropských sankcí proti Moskvě. A Guy Verhofstadt ukazuje na Rusko jako na viníka všeho, co v Evropě nefunguje.

 

Seznam Sorosových lidí dává též odpověď na otázku, co vlastně nutí vedení EU zavádět opatření, jež jsou protikladná zájmům evropských občanů. Tou odpovědí je korupce. Politici, koupení Sorosem, zpívají prostě jeho písničku. Tzn. že bojují proti snahám národních vůdců chránit zájmy svých občanů.

A tak Evropský parlament pod vlivem Sorosových přátel a svým blahovolným přístupem k nájezdu milionů migrantů do evropských zemí, strojí Evropu k sebevraždě. A vychvalovaná evropská demokracie se ukazuje být fasádou, za níž se skrývají aktivity mocenských struktur, podobné těm, jež kdysi ovládaly Evropu feudální.

Zveřejnění seznamu Sorosových lidí dává klíč k poznání, kdo vede EU a kdo rozdmychává protiruské nálady v Evropě. Čímž provokuje Evropany k přemýšlení o přeměně celého dnešního systému EU, který by se nejdřív ze všeho měl zřejmě zbavit všech vnějších tlaků na něj.

Z webu Strategic Culture Foundation vybral a přeložil Lubomír Man