Merkelová v koncích? Západní země odmítají přijímání uprchlíků

 

Byla německá kancléřka Angela Merkelová poražena? Západní mocnosti zásadně odmítají přijímání žadatelů o azyl z blízkého východu a severní Afriky. Konkrétně se jedná o mocnosti jako jsou Spojené státy, Kanada nebo Japonsko, které odmítají přijímat uprchlíky. Německé kancléřce byla také zamítnuta finanční pomoc, kterou aktuálně země v Evropské unii potřebují.

28.5.2016    

 

Byla německá kancléřka Angela Merkelová poražena? Západní mocnosti zásadně odmítají přijímání žadatelů o azyl z blízkého východu a severní Afriky. Konkrétně se jedná o mocnosti jako jsou Spojené státy, Kanada nebo Japonsko, které odmítají přijímat uprchlíky. Německé kancléřce byla také zamítnuta finanční pomoc, kterou aktuálně země v Evropské unii potřebují. Japonsko společně se Spojenými státy zavrhlo myšlenku německé kancléřky a Evropské unie, aby se více tyto země zapojily do přijímání migrantů z blízkého východu, přičemž o válce jako o příčině uprchlické krize se podle tamější zpráv během jednání nehovořilo.

Německá kancléřka Angela Merkelová narazila na západní mocnosti, které nehodlají přijímat žadatele o azyl

 

Německá kancléřka v minulosti prohlásila, že očekává na summitu G7 přijetí závazku finanční podpory, která bude využita pro řešení uprchlické krize v Evropské unii. Neočekávám schválení konkrétních čísel, tvrdila německá kancléřka Merkelová během návštěvy japonského města Ise-Shima.

 

Ačkoliv západní země odmítají přijímání uprchlíků z blízkého východu, udělají vše v boji proti příčinám, které způsobily současnou uprchlickou krizi, dodává německá kancléřka. Předseda Evropské rady Donald Tusk před začátkem summitu uvedl, že mezinárodní společenství ukazuje solidaritu a uznává, že jde o globální krizi.

 

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Drop of Light / Shutterstock.com)