Merkelová je rozčílená, že Rusko podporuje opolčence v Donbasu

 

Německá kancléřka Angela Merkelová prohlásila, že je znepokojená tím, že Rusko podporuje opolčence Donbasu.

18.únor 2017 - 11:05

 

„V konfliktu na východní Ukrajině Rusko podporuje separatisty. Je to rozčilující a vyvolává to u mne znepokojení," cituje Merkelovou na mnichovské konferenci o bezpečnosti RIA Novosti.

 

Zároveň kancléř poznamenala, že dohody z Minsku by měly zůstat základem pro urovnání v Donbasu: "Minsk" je základem naší spolupráce, a my musíme udělat vše pro dosažení udržitelného příměří," uvedla.

 

V tomto vystoupení se projevilo koncentrované pokrytectví západních politiků. Mluví jen o „konfliktu“ a prakticky se vyhýbají pojmu „občanská válka“, kterou vyprovokovala Evropské unie, v níž je Německo lídrem, a Spojenými státy podporou násilného, protiústavního převratu na Ukrajině v zimě 2014.

 

V tomto „konfliktu“ se západní země včetně NATO jednoznačně postavily za násilné řešení kyjevské popřevratové vlády vůči vzdorným ruskojazyčným oblastem jihovýchodní Ukrajiny. Tedy na jednu stranu „občanské války“.

 

Ukrajina i Evropa zavírá oči k nasazení bojovníků Pravého sektoru

 

V tomto konfliktu do očí bijícím způsobem jednostranně obviňují z nedodržování minských dohod Rusko a povstalce, zatímco o nedodržování dohod Kyjevem a provokacích a útočných operacích ukrajinské armády a dobrovolnických praporů mlčí.

 

Ačkoliv nacionalistický, nahnědlý režim podporují jak finančně, tak vojensky, včetně dodávek zbraní a výcvikových jednotek, a mezinárodními žoldáky, „rozčiluje“ je, že si Rusko (které soustavně popírá svoji přímou účast včetně dodávek zbraní) osobuje podporovat opolčence. Takže se má správně obyvatelstvo východní Ukrajiny v lepším případě "násilně ukrajinizovat", nebo zabít.

 

(kou, prvnizpravy.cz, )