Kosovo - Jedna z nejhanebnějších stránek historie Evropy 21.století

 

V několika polských městech proběhly demonstrace připomínající Polákům jednu z nejvíce hanebných stránek historie Evropy v jedenadvacátém století.

Letadla NATO bombardovala v Jugoslávii i civilní cíle

21.únor 2017 - 20:01

 

Tato ostudná historie, kdy také i za účasti Polska se anektovala část slovanského státu, Srbska, aby se splnily strategické zájmy USA v Evropě. Nezapomeňte, že po celá staletí tento národ statečně bojoval jako Poláci, Maďaři a Bulhaři proti tureckým útokům. A také po celá staletí tureckého pronásledování Srbové postupně opouštějí Kosovo, historickou část své země. Do Kosova časem přišli muslimští Albánci.

 

O rozdělení Srbska, které nábožensky, kulturně a psychicky bylo blíž vždy ke Slovanům a zejména k Rusku, které bylo pro Srby často jediným spojencem, usilovaly Spojené státy americké  od roku 1989.

 

Roku 1997 na území Kosova získala moc Kosovská osvobozenecká armáda; ta vedla jednak politický boj proti Srbům, tak i proti Albáncům, kteří podporovali srbskou správu. V prosinci téhož roku podnikla Kosovská osvobozenecká armáda sérii teroristických útoků proti policejním stanicím na území Kosova.

 

    1998 – 1999: operace ozbrojených sil Svazové republiky Jugoslávie s cílem eliminovat existenci Kosovské osvobozenecké armády, která buď prostřednictvím politického boje, nebo násilí získávala stále větší podporu mezi kosovskoalbánským obyvatelstvem.

 

    24. března – 10. června 1999: Operace Spojenecká síla jednotek NATO na území celé Svazové republiky Jugoslávie, v rámci které byly bombardovány nejprve vojenské a poté i civilní cíle. Rozsáhlost úderů letectva NATO nakonec vyřadila logistickou podporu pro jugoslávskou armádu na území Kosova a donutila jugoslávské představitele stáhnout armádu z území Kosova a přenechat autonomní oblast mezinárodnímu kontingentu vojsk.

 

Připomeňme si, že tzv. Republika Kosovo vyhlásila svou nezávislost dne 17. února 2008. Později téhož roku premiérem tohoto státu řízeného mafií a americkými speciálními službami byl Hasim Thaci, který v roce 2016 byl zvolen prezidentem Kosova.

 

Kdo je Hasim Thaci? Tento muž hledaný Interpolem a německými speciálními službami pro pašování drog, vydírání, obchodování s ropou, zbraněmi a využívání prostituce. Americký publicista William Engdahl ve své knize Totalitní demokracie v novém světovém řádu uvádí, že ke kariéře Thaciemu pomohla americká ministryně zahraničí Madeleine Albrightová, která Thaciho milovala. Thaci ještě v roce 1997 byl odsouzen srbským soudem k 10 letům vězení za vytvoření ozbrojených skupin teroristické povahy. Terorista také organizovaný zločinecký syndikát známý jako "Skupina Drenicka", který udržoval kontakty s mafií čečenskou a Albánci, která se zabývá mimo jiné obchodem se ženami. Za účelem posílení vazby a jeho postavení ve světě mafie Thaci svou sestru provdal za vůdce albánské mafie. V současné době tento muž je považován za vůdce tohoto umělého státu ve většině zemí světa, a to i k ostudě  Polska, jehož prezidenti, premiéři podali tomuto člověku ruku na společných fotografiích na mezinárodních akcích.

 

V Kosovu, Američané umístili vojenskou základnu, která utahuje dále smyčku na krku Ruska. V roce 1999 byla v Kosovu poblíž města Uroševce vybudována americká vojenská základna Camp Bondsteel. Dnešní život Srbů v Kosovu je utrpením: loupeže, bití, znásilnění, žhářství jsou na pořadu dne. Albánci mají pocit beztrestnosti, devastují pravoslavné kostely.

 

Srbsko varovalo Kosovo, že armáda bude bránit své obyvatele!

 

Kosovští Albánci dělají vše, aby zemi opustil i zbytek kosovských Srbů, kteří tam ještě zůstali. To vše se děje před očima světového veřejného mínění, které tolerovalo pronásledování křesťanů jen proto, že malé a hrdé Srbsko odmítalo uznat americkou svrchovanost nad nimi, jak to udělaly další země střední a východní Evropy.

 

Perfidia USA a EU spočívají také v tom, že souhlasí  se samovolným odtržením některých částí státu. Důsledky této politiky v dlouhodobém horizontu mohou být katastrofální pro územní celistvosti mnoha zemí v Evropě i na celém světě.

 

(rp,prvnizpravy.cz,prawy,foto:arch.)