Korwin - Třetí světová válka se blíží. Polsko by mělo vyhlásit neutralitu!

 

V Sejmu poslanci nyní řeší problém potratů a  nevidí hrozbu blížící se světové války, uvedl na tiskové konferenci své strany europoslanec Janusz Korwin-Mikke.

Janusz Korwin-Mikke, polský europoslanec

24.září 2016 - 11:04

 

"Všechny evropské země, stejně tak USA a asijské země jsou vystaveny nebezpečí války, vypuknutí ozbrojeného konfliktu je dost dobře možné.  V roce 1939 Adolf Hitler začal válku, protože byl tak zadlužený, že na začátku příštího roku by muselo Německo vyhlásit platební neschopnost. Proto Němci začali válku, protože, jak víme, v průběhu bojů se dluh nesplácí a to je způsob jak se dostat z ekonomických problémů,“ řekl politik.

 

„Další možnou příčinou vzniku války je, že Spojené státy mají nyní silnou armádu, a Rusko a Čína ji budují. Za pár let, již nemusíme mít tu výhodu co  máme dnes,“ zdůraznil šéf strany Korwin.

 

Konrad Berkowicz, člen strany Korwin, zdůraznil, že "Spojené státy jsou přehnaně zadlužené, za druhé americká hegemonie oslabuje, a představitelé USA jsou si vědomi této skutečnosti a chtějí to řešit teď a ne později. Já nevím, jestli to povede k válce, ale mnoho Evropanů žije v iluzi, že válka je pozůstatkem z minulosti nebo exotikou ze vzdálených koutů světa, na kterou se můžete dívat  v úžasu při rodinné večeři, „ a Berkowicz dodal, že "před První světovou válkou, lidé byli také přesvědčeni o tom, že se nic nemůže stát. "

 

Korwin-Mikke: Po rozpadu EU si nás rozdělí Německo a Ukrajina

 

„Obama odmítl podepsat prohlášení, že Spojené státy budou prvními kdo nebude používat jaderné zbraně, slovenský premiér řekl, že podle jeho informací do jednoho měsíce vypukne třetí světová válka, Čína oznámila vojenské spojenectví s Ruskem, a také zesiluje ruská propaganda. Tyto indicie jsou více a více a Evropané se chovají, jako kdyby byli v letadle, které je stále ve stavu beztíže a neočekávají tvrdý dopad,“ řekl Berkowicz.

 

Politici strany Korwin nemají žádný vliv na situaci ve světě, ale mohou se snažit zajištění bezpečnosti pro Polsko.  Z tohoto důvodu jsme zřídili webovou stránku "Nechceme válku!", kde může každý podepsat petici adresovanou polské vládě a dalším polským představitelům, aby se zdrželi jakékoliv akce, která by mohla být záminkou pro ozbrojenou intervenci zahraničních sil v Polsku. Vyzývám také, aby v případě vzniku konfliktu mimo naše území, Polsko vyhlásilo neutralitu,“ zdůraznil Janusz Korwin - Mikke.

 

(rp, prvnizpravy.cz, wprost, foto:arch.)