Kissinger, Trump a matrice pro USA/GP

 

31.01.2017 15:11

TauRus

Upozorňuji na článek, který před měsícem, ještě před inaugurací Trumpa, byl zveřejněn v deníku The National Interest: „Stop Poking the Bear“ (Přestaňte dráždit ruského medvěda) http://nationalinterest.org/feature/stop-poking-the-bear-18838 a do ruštiny přeložen na Inosmi: Перестаньте дразнить медведя
http://inosmi.ru/politic/20161226/238450715.html

Článek je zajímavý tím, že plně kopíruje prohlášení Kissingera, který se stal poradcem Trumpa, a jeho teze o urovnání vztahů mezi Moskvou a Washingtonem.
https://lenta.ru/news/2016/12/26/kissinger/ Zde jen připomenu, že Kissinger před svým prohlášením byl několikrát v Moskvě a osobně jednal s Putinem.

Kromě toho, po inaugurací Trumpa a jeho telefonním rozhovoru s Putinem, začíná být zřejmé, že právě plán Kissengera, podrobněji rozepsaný v článku „Přestaňte dráždit ruského medvěda“, bude přijat za osnovu urovnání vztahů mezi Ruskem a USA.
Článek stojí za přečtení celý, jeho základní  teze:

— zhoršení vztahů s Ruskem vyvolá v USA velkou krizi – obrovskou a nesmyslnou,

za zhoršení vztahů může NATO, které se agresivně rozšiřovalo na východ,

- Trump musí učinit k Putinovi vstřícné kroky v „ukrajinské otázce“, a taktéž uznat zóny ruského vlivu: všechny pravoslavné země, v první řadě v SNS (Společenství nezávislých států ale také ve Východní Evropě https://cs.wikipedia.org/wiki/Spole%C4%8Denstv%C3%AD_nez%C3%A1visl%C3%BDch_st%C3%A1t%C5%AF
- zrušit sankce, uznat Krym,

-hlavní nepřítel v Sýrií není Asad, ale ISIL,— Rusko je třeba „přetáhnout“ na svoji stranu, aby se nestalo spojencem Číny, hlavního geopolitického konkurenta USA v nejbližší budoucnosti.

Plán Kissingera = plán GP, proto vás asi nejvíce bude zajímat, do které zóny vlivu by měly, podle něho, spadat naše státy. V článku je tomu věnován podrobný odstavec:

“Zvolený prezident musí ubezpečit Rusko v tom, že Západ nemá nároky na Ukrajinu, Gruzii, Moldávii a Bělorusko — a, případně, na jakékoli státy s pravoslavnou křesťanskou tradici. Ale Západ musí být připraven k válce kvůli tomu, aby zabránil invazí Ruska do těch evropských zemí, které se tradičně hlásí k západnímu křesťanství – v první řadě země Pobaltí. Ty musí zůstat ve sféře vlivu Západu.“

Ve východní Evropě znám dvě země, které se tradičně hlásí k pravoslaví – Rumunsko a Řecko. To jsou dva státy, které je GP ochoten ponechat v ruské sféře vlivu, výměnou za pobaltské státy, u hranic kterých leží ruský enkláv „Kaliningradská oblast“ (Achillova pata Ruska), a podle všeho i státy západních Slovanů: Česko, Slovensko, Polsko. Nevím, nakolik bude pro Rusko přijatelný takový handl – výměna pobaltských státu u ruských hranic za vzdálenější Řecko. Předpokládám, že to bude předmětem největšího trhu, protože v tomto případě jde o bezprostřední bezpečnost RF.

V souvislostmi s těmito fakty, začíná být jasnějším plán USA ohledně rozmístění tankové brigády v Polsku a částečně i v Pobaltí. Jenže, jak to obvykle bývá „Člověk míní, Bůh mění“. Zrovna včera se stala matriční událost, která nevěstí pro tyto plány (GP) nic dobrého:

Takže, které hlavy poletí, pokud nebudou vnímat „jazyk životních okolnosti“…?
 Více zde: http://leva-net.webnode.cz/news/kissinger-trump-a-polska-matrice-pro-usa/