KDU - ČSL - strana bez skandálů?

 

Je skutečně KDU–ČSL stranou bez skandálů, jak ji prezentuje její místopředseda Marian Jurečka? Většina občanů a voličů má poněkud odlišný názor. Pro ně jsou neoddiskutovatelně největším skandálem církevní restituce. Navíc schváleny rozdílem jediného hlasu – jednoho »pravomocně« odsouzeného poslance.

Samotným skandálem je ministr kultury Daniel Herman. Spolupráce se sudetoněmeckým landsmanšaftem, tanečky kolem vyznamenání jeho tajemného strýčka Bradyho či setkání s tibetským duchovním vůdcem dalajlamou hovoří za vše!

Aprílový měsíc duben nebyl ale šťastným nejen pro senátora Jiřího Čunka, ale ani pro předsedu této »lidové« strany Pavla Bělobrádka, a to v souvislosti s výroky k návrhu zákona o zálohovém výživném.

Zatímco Čunek se »pochlapil« výrokem, že za špatné rozhodnutí, s kým mít dítě, musí žena nést následky, tak Bělobrádek triumfoval prohlášením, že »ženy samoživitelky by si měly najít jiného chlapa«.

Je přitom komické, že lidovcům na zákonu vadí štědrost sociálního systému státu. Škoda, že jaksi zapomněli na případ tehdejšího vsetínského starosty Jiřího Čunka, který bral v letech 1996, 1998, 1999 od státu sociální dávky ve formě příspěvku na bydlení a sociální příspěvek. V té samé době si přitom do bank uložil 3,5 milionu korun.

Výroky lidovců na adresu matek-samoživitelek jen dokládají, že důležitý stavební kamen společnosti – rodina, o kterém neustále básní, je pro ně ve skutečnosti jen mlácením prázdné slámy a tlach.

Bylo by dobře, kdyby se nejen Bělobrádek poohlédl, jak je palčivá otázka výživného řešena jinde. Možná by zjistil, že v Německu či Rakousku jsou alimenty »otci« strhnuty z platu a okamžitě putují k matce. Nebo že patnáct států Evropské unie podporuje děti samoživitelek zákonem o zálohovém výživném.

Pokud by inspirací k řešení nebylo zahraničí, nabízí se řešení po Česku. Tím je využití finančních zdrojů z církevních restitucí!

Volby jsou před námi a každý hlas v nejisté době se může KDU-ČSL  hodit!

Miroslav KAVIJ

http://www.halonoviny.cz/articles/view/45446494