Je třeba dávat pozor na jejich slova a činy

 

31. 10. 2017

To, co předváděl Miroslav Kalousek na tiskové konferenci (brífinku) po úterním (31.10.) jednání předsednictva TOP09 nemá obdoby. Hovořil mimo jiné o tom, že panové Babiš a Zeman nemají úctu k demokracii a že nás ženou někam na východ. Ovšem postoje, které předseda Kalusek prezentoval v přímém přenosu televize veřejné služby ČT24 byly evidentně nenávistné a zlé, pramenící z toho, že jeho strana se po letošních volbách stala pouze malou straničkou, malým štěkajícím vzteklým ratlíkem. Z proslovu, kdy odpovídal na dotazy novinářů, zazněla nejvážnější myšlenka o tom, že východiskem z této povolební situace jsou jedině a pouze nové předčasné volby. A je prý jedno jestli je vyhlásí Zeman po třech neúspěšných pokusech o sestavení vlády a následném rozpuštění sněmovny a nebo se na volbách dohodne stávající vláda v demisi a stará sněmovna či nová ukřivděná antibabišovská sněmovna. Pod heslem Všichni proti Babišovi! se to jistě podaří. 

 

Kalousek si rád přizpůsobuje události svému vidění světa, zapomíná na skutečnost, že on není tím, kdo hýbe kormidlem lodi s názvem Česká republika. Hybatelem jsou občané – voliči – a já říkám: Běda vám, kdo se sápete neprávem po moci! Pokud docílíte nových voleb, občané vás smetou z politické scény na čas nebo navždy. Nevyjadřuji stanoviska všech občanů, zcela jistě nehovořím za vaše věrné, kteří vás dostali na poslední chvíli do parlamentu, ti vám opět dají své hlasy. Rozhodující balík hlasů jste dostali připočtením zahraničních voličů k hlasům ve Středočeském kraji. Je téměř k neuvěření, že zahraniční voliči rozesetí po celém světě volili právě stranu TOP09. Nikdo tento podivuhodný jev nezpochybnil, přestože se vymyká logice a zdravému selskému rozumu. 

 

Strana TOP09 si v letošních parlamentních volbách vydobyla dvě prvenství, kromě již zmíněného jednotného hlasování zahraničních voličů má nejstaršího poslance a tím je spící stařec Karel Schwarzenberk a vedle něj i nejmladšího, jedenadvacetiletého exotického poslance teplicko etiopského původu Dominika Feriho. Ti, kteří mu z odbojových pozic poslali preferenční hlasy, si neuvědomili, jak tomuto Koberovu chráněnci usnadnili studium práv na UK Praha. Se stotisícovou apanáží se mu bude studovat jako nikomu jinému, škola mu jistě vyjde vstříc a upraví studijní plán tak, aby mohl současně poslancovat i studovat. V jakémsi rozhovoru dlouho před volbami se vyjádřil v tom smyslu, že podporuje myšlenku školného na vysokých školách. No, uvidíme jak se ve sněmovně vybarví. I kdyby bylo školné zavedeno, jeho se to nijak finančně nedotkne. Voliči topky a vlastně my všichni ostatní, mu rádi náklady studia zaplatíme. Tak to prostě u nás chodí. Báječná země.

Jaroslav Skupien, Foto internet

https://www.ireporter.cz/2017/10/31/je-treba-davat-pozor-na-jejich-slova-a-ciny/

Přišlo e-mailem