Je P. Fiala, katolicko-konzervativní sudetomil, spásou pro ODS nebo hrobařem její vlastenecké tradice?

 

Česká média bohužel dlouhodobě fatálně selhávají v úloze objektivně informovat veřejnost

 

Před několika lety okolo neznámého brněnského politologa Petra Fialy média postupně účelově vytvořila umělý obraz "nadějného politika". O jeho minulosti a ideovém zázemí média systematicky mlčí, účelově vytváří představu "schopného ministra", "nadějného zachránce ODS" atd. Říká se, že ze stokrát opakované lži se stane nakonec pravda. Neustálé opakování pozitivního obrazu Petra Fialy vede i k jeho velmi pozitivnímu obrazu ve veřejnosti.

Existují ale i fakta, o kterých média záměrně mlčí: Petr Fiala patřil v 90. letech k ostře konzervativním katolickým kruhům, skeptickým k naší státnosti a pěstujícím ideu "Panevropy" (navazující na meziválečného, klerofašismu a stavovskému státu blízkého hraběte Coudenhove-Kalergiho), které zvaly do naší republiky Bernda Posselta, Otto Habsburka a jiné osoby a umožňovaly jim tu agitaci v rámci tzv. Panevropského hnutí (Bernd Posselt byl dokonce v Československu v Brně tajně agitovat už v září 1989).

 

V katolicko-konzervativním časopise Proglas (Fiala byl zástupce šéfredaktora a sám do něj psal) se vedle jiného (např. článku obhajujícího tzv. druhou republiku) systematicky překládaly a otiskovaly články Bernda Posselta a Otty Habsburka. V příloze připojuji článek z Proglasu, ročník 1990, číslo 9/10, napsaný Petrem Fialou, ve kterém mj. cituje z projevu Otty Habsburka, který přijel do Brna přesvědčovat, že Češi mají na Západě své největší přátele v sudetských Němcích. Článek obsahuje i tři fotografie (Petr Fiala je sám vybral jako sebeprezentační doprovod svého článku), na kterých Fiala pózuje s Berndem Posseltem, Otto Habsburkem, politikem KDU-ČSL Tollnerem a praporem "Moravské zemské Panevropské unie". (Promiňte neprofesionální kvalitu, nemám jako důchodce lepší reprografické možnosti).

 

ODS hrozí předsednictvím Petra Fialy převzetí konzervativně-katolickými skupinami. Z kdysi významné liberálně orientované strany by se pravděpodobně stal kamuflovaný B-tým KDU-ČSL a další páka římskokatolické církve.

 

Prosím, abyste se, pokud můžete, pokusili upozorňovat veřejnost a ty, kteří budou volit předsedu ODS, na to, kdo Petr Fiala skutečně je.

 

S pozdravem

 

Horák Jaroslav

 

Přišlo e-mailem