Jde po Babišovi lithiová lobby?

 

Babiš vyzval, aby těžba zůstala v rukou státu, zatímco ČSSD je pro privatizaci. A najednou pár dní po jeho výzvě přichází ke slovu opět policejní plukovníci jako v roce 2013! Miliardář Dědek jde do politiky se STAN, hledá slušné lidi. Janeček také zakládá vlastní stranu. Léto dlouhých nožů na likvidaci Babiše?

Srp 11, 2017

 

Včerejší žádost krajského ředitelství pražské policie do poslanecké sněmovny, aby vydala Andreje Babiše k trestnímu stíhání kvůli kauze Čapí hnízdo [1], má v pozadí jeden skrytý rozměr, který stojí za pozornost. Mnozí asi zaregistrovali, že Andrej Babiš se před několika málo dny vyslovil k tomu, aby těžba mamutích zásob lithia v severočeském Cínovci za bezmála 6 bilionů korun zůstala v dikci a v rukách českého státu [2]. ČSSD na to reagovala slovy, že s tím nesouhlasí, že státní podnik Diamo prý nemá technologické kapacity pro takovou těžbu, a proto bude lepší přenechat těžbu soukromé firmě, a to klidně i ze zahraničí. Stejný pohled sdílí i TOP09. Náhoda? Sbližování názorů ČSSD a TOP09 do případné koalice proti Babišovi po volbách?

 

Tento výrok Lidového domu k lithiu vyděsil mnoho voličů ČSSD, kteří nám napsali do redakce, proč Lidový dům dělá pravicovou politiku společně s TOP09, tzn. politiku, která povede k privatizaci zásob lithia a jeho těžby. Co to prý má znamenat? Na to mohu reagovat tak, že v ČSSD zřejmě existují určitá korupční lobbistická napojení na zahraniční těžaře, kteří se snaží skrze Lidový dům dostat k těžbě lithia a za tuto pomoc mohou přistát nějaké penízky v kapsách jednotlivců, ale i samotné strany, která čelí obrovské exekuci za 338 milionů korun v kauze Altner [3] a finanční injekce by se opravdu hodila, protože z výsledku voleb na podzim moc velký vývar asi do pokladny nebude.

Andrej Babiš možná výrokem o těžbě lithia spustil proti sobě útok mocných nadnárodních lobbistických skupin.

 

Není nakonec krok Milana Chovance a jím řízené policie motivován právě určitými lobbistickými závazky ČSSD k zahraničním těžařům? Nebylo by to poprvé. Už v roce 2003, když Bohuslav Sobotka jako ministr financí prodal jménem státu OKD těžaři Zdeňku Bakalovi, tak se v poslaneckých kuloárech hovořilo o „velké rybě“, která připlavala do pokladny v Lidovém domě za odměnu, že transakce proběhla hladce. Informaci o této korupci měl mít i František Mrázek, kmotr pražského podsvětí, který ovšem v lednu 2006, pár měsíců před sněmovními volbami, byl zastřelen speciálně upraveným nábojem Remington .308 Win, který se používá do odstřelovacích pušek Remington Model 700P určených pro policejní sbory. Střelci stačil na zabití Mrázka jediný výstřel [4].

 

V Lidovém domě se tehdy v zákulisí šuškalo, že Mrázek věděl o „rybě“ za OKD tolik, že to začalo přerůstat do otevřeného vydírání, a proto Mrázkův podivný konec vlastně nikoho nepřekvapil. Informace potom pronikly i do legendární a neveřejné části Kubiceho zprávy a silně poškodily ČSSD ve volbách v roce 2006. Informace, že stopy ke střelci vedou do řad policie, se objevily ihned vzápětí, ale i dlouho poté [5], ale vyšetřování bylo uzavřeno s tím, že Mrázka zastřelil nájemný střelec v rámci vyřizování účtů v podsvětí. Použitá zbraň, munice a střelba na velkou vzdálenost však dodnes naznačují, že Mrázka zastřelil profesionál.

Andrej Babiš se naladil na notu alternativy, chce nechat těžbu lithia v rukách státu. Máme mít radost, že nás poslechl, nebo je to vykrádání politických témat mimoparlamentní opozice?

 

Okolo těžby lithia v Cínovci se motá zejména Cínovecká deponie, což je firma Karla Janečka, podnikatele a šéfa Nadačního fondu proti korupci, který má napojení na americké mocenské složky v okolí amerického velvyslanectví v Praze a má také úzké vazby na vrchní státní zástupkyni Lenku Bradáčovou. Cínovecká deponie dostala od státu povolení na zpracování lithia z již vytěžené hlušiny, která zůstává na skládkách po těžbě cínu, ale mnohem větší zásoby zůstávají v podzemí nevytěžené. Hraje se o biliony korun [6]. O tyto obrovské profity se hraje především. A pokud Andrej Babiš bude premiérem, dá se očekávat, že nedovolí privatizaci těžby, protože výnosy z těžby lithia bude chtít pumpovat do děravého a schodkového státního rozpočtu.

 

Andrej Babiš se tak stává největším nepřítelem obrovské nadnárodní lobby, od které vedou stopy až k lidem okolo Syndikátu, např. k Elonu Muskovi, který zvažuje výrobu elektromobilů TESLA v ČR a má napojení na Karla Janečka, který mu má zajistit těžbu lithia v ČR. ČSSD má za favorita pro změnu australskou prospektorskou firmu European Metals Holdings, což je sice australská firma, ale vzhledem k její holdingové vlastnické struktuře není jasné, jestli tichými společníky nejsou ve firmě osoby s vazbami na ČSSD a Lidový dům. Přitom už v říjnu 2015 se objevila zpráva [7], že cínovecké lithium jde na londýnskou burzu a hledají se investoři. Bez vědomí občanů, v tichosti, v bilionovém odklonu z rukou lidu v ČR do soukromých aktiv.

Elon Musk, šéf společnosti TESLA na výrobu elektromobilů. Musk usiluje o zdroje lithia pro svoji továrnu na výrobu power baterií pro elektrická auta.

 

Stále mi totiž nejde do hlavy, proč by ČSSD opakovala chyby, kterých se dopustila v květnu tohoto roku, kdyby za tím nestálo něco víc. Útok proti Babišovi přinesl brutální pokles preferencí ČSSD, nárůst preferencí hnutí ANO a především demisi Bohuslavu Sobotky na pozici předsedy ČSSD. To je tristní bilance pro stranu, která se chtěla zbavit oligarchy. Babišovi je třeba uznat jeho názor [8], že policie měla 9 let na to, aby v kauze Čapí hnízdo něco podnikla, protože projekt kontrolovalo několik orgánů a komisí a žádná neshledala pochybení. Proč by tedy nyní ČSSD odpálila proti Babišovi bombu, když v kauze Čapí hnízdo žádné převratné důkazy najednou objeveny nebyly? Lidovému domu musí přece být jasné, že voličům ANO bude jasné, a to i těm méně inteligentním, že jde o účelový útok proti Babišovi, aby ho to poškodilo ve volbách. I kdyby kauza odehnala Babišovi pár voličů, jenom idiot si může myslet, že by voliči ANO přešli k ČSSD. To prostě nedává smysl. Takže, co za tímto krokem proti Babišovi je doopravdy?

Dva miliardáři se vrhli v srpnu do politiky proti Babišovi

 

Pokud někdo opustí Andreje Babiše, tak půjde volit zase jen někoho podobného. Tedy miliardáře. A najednou nám to začíná pěkně zapadat do mozaiky. Útok proti Babišovi řídí zřejmě ty samé struktury okolo pražského státního zastupitelství, plukovníci policie, které kontroluje ČSSD po loňské násilné restrukturalizaci elitních složek policie a americká lobby na ose Elon Musk -> Americká ambasáda v Praze -> Karel Janeček a jeho nový politický projekt s cílem zajistit lithium pro privatizaci. Ale pěkně popořádku.

 

V posledních dnech jste možná zaregistrovali na českém mainstreamu mohutnou reklamu miliardáře Dalibora Dědka, jak se na vás usmívá z celoplošné bannerové reklamy na Idnesu a Novinkách se slovy „Hledáme slušné lidi!“ a spolu s dovětkem, že Dědek podporuje hnutí STAN, Starosty a nezávislé, kteří minulý týden ostrouhali a přišli o koalici s KDU-ČSL, protože Lidovcům došlo, že dvojkoalice hranici 10% do sněmovny prostě nepřekoná. Dědek oznámil, že jde do politiky a chce, aby Starostové ve volbách dostali 20% hlasů [9]. Takže Dalibor Dědek se plácl přes kapsu a zakoupil celoplošné reklamy pro provařené politiky STANu s Gazdíkem na prvním místě. Miliardář Dědek podporující starosty by opravdu některé voliče miliardářovi Babišovu přetáhnout mohl, to si dovedu představit. A není jediný.

Dalibor Dědek, miliardář a šéf Jablotronu, jedné z nejúspěšnějších českých firem v zahraničí.

 

Právě zmíněný další miliardář Karel Janeček, poté co neuspěl s Piráty, které chtěl přetáhnout pod svá křídla jako Dědek přetáhl k sobě STAN (a jako miliardář Dospiva z Penty přitáhl Realisty pana Robejška), tak miliardář Karel Janeček se rozhodl založit novou stranu s názvem „Tak jo!“ [10] a podle všeho to vypadá, že miliardáři jako Dědek, Dospiva, Janeček a Bakala se spojili, aby jako piraně okousali Babišovi jeho mohutnou duhovou voličskou základnu a snížili jeho volební zisk. Tak jo.

 

Oni vědí, že Babiše nemohou porazit, ale mohou se pokusit mu společně z různých stran a úhlů odebrat jeho vlastní voliče, kteří instinktivně budou hledat někoho podobného, jako je Babiš. A právě proto Dalibor Dědek zlanařil STAN a zakoupil masivní celorepublikovou reklamu a hledá slušné lidi, proto Karel Janeček zakládá nové hnutí, které se vymezuje proti Babišovi. Nechtějí, aby Babiš a jeho ANO získalo 35 nebo 38% ve volbách, ale maximálně okolo 25%, což vytvoří politický prostor pro vytvoření mohutné koalice proti Babišovi, jako v roce 2010 vznikla koalice proti ČSSD Jiřího Paroubka po jeho utrpěném vítězství, kdy nakonec vládu skládala strana, která skončila na druhém místě, ODS Petra Nečase.

Dědkova celoplošná reklama na Babišově severu iDnes.cz

Na scéně jsou opět policejní plukovníci a opět chtějí ovlivnit volby. Opět jde o tendr za stovky miliard jako v případě dostavby Temelína

 

Když vidím, jak Andrej Babiš plácne do větru informaci, že chce lithium pod Cínovcem za téměř 6 bilionů korun a jeho těžbu ponechat v rukách státu a ČSSD na to hystericky reaguje slovy, že to musí těžit jedině soukromé firmy, protože státní těžař Diamo prý nemá technologie na těžbu lithia, ale Diamo přitom umí těžit uran, což technologicky umí jen 11 firem na světě a Diamo je jednou z nich, tak to prostě začíná smrdět směrem od Lidového domu. Není to snad tím, že by do Lidového domu připlula nová „ryba“ z ciziny za těžební a privatizační práva na lithium ukryté v podzemí na Cínovci? Tento týden po Andrejově výroku se hned dva miliardáři rozhodli, že jdou také do politiky naplno, Dalibor Dědek a jeho STAN a Karel Janeček a jeho „Tak jo!“ Jenže oba dva miliardáři si vyšli na lov voličů do Babišova rybníka. To není normální, a není to náhoda. Koordinovaná a synchronizovaná akce na začátek srpna?

Karel Janeček, miliardář, burzovní spekulant a šéf Nadačního fondu proti korupci.

 

Není bez zajímavosti, že žádost o vydání Babiše opět organizují policejní plukovníci z pražského krajského ředitelství policie jako v roce 2013 při sestřelení vlády Petra Nečase kvůli kauze Nagyová. Abyste se dostali do obrazu, kdo stojí kde proti Babišovi a článek jste ještě nečetli, doporučuji Vám přečíst si zde můj dřívější článek „My všichni ze stanice ZOO“ a věnovat mu pozornost. Je trochu delší, ale jeho pochopení je nezbytné k tomu, abyste pochopili, proč a komu vadí Babiš a jeho tandemové řízení ČR s Milošem Zemanem. A opět je na scéně pražské státní zastupitelství jako v roce 2013, opět je na scéně Karel Janeček, opět je na scéně Zdeněk Bakala a jeho média, která oslavují krok policie proti Babišovi. Nic se od pádu Nečasovy vlády nezměnilo.

 

Čím slabší bude Babiš a bude vyšetřován policií, tím méně bude hrozit, že se někdo z policie bude zajímat o Zdeňka Bakalu, Bohuslava Sobotku, ČSSD a privatizaci OKD v roce 2003. Dokud má ministerstvo vnitra a policii pod palcem ČSSD a Milan Chovanec, všechno bude organizováno proti Babišovi. Vyšetření pozadí kauzy OKD se tak dá čekat jen v případě, že Babiš vyhraje volby a sestaví vládu. Máme si tedy přát Babiše jako menší zlo, ptají se nás do redakce čtenáři? Opravdu je mocenský tenzor tak krutý, že lidé budou muset volit tak, jak je dopředu vyššími procesy řízení předurčeno? Nejen o této závažné aktuální kauze budeme hovořit dnes od 19:00 hodin na Svobodném rádiu v mém pravidelném pořadu. Všichni jste srdečně zváni k poslechu.

Přišlo e-mailem