Janda třetí génius putimské strážnice

Objevil proruského konspirátora Žantovského

 

Galerie putimských géniů - strážců to státní protiruské čistoty - u nás nekončí. Po pánech Hermanovi a Kalouskovi třetím géniem se stal mistr médiocentra "Evropské hodnoty" pan Jakub Janda. Jeho objev spočívá v "nalezení proruského konspirátora, který se zasloužil nikoli o český, ale o ruský stát". Už jen to stačí na mediální popravu docenta Žantovského, kterému se navíc připočítává další velezločin - letitá spolupráce s Parlamentními listy. Což má býti server oblíbený kavárnou neoblíbeným presidentem Zemanem. 

 

Zkrátka, koho vyznamená president Zeman, je buďto bavič starého režimu, nebo nepřítel trůnu a náboženství havlismu, anebo proruský šváb - nedejbože proruský agent či konspirátor. Tak to učí inkvisice velkopanské kavárny, neboli jediné pravé elity jinak plebejského nepoučitelného národa, jenž volí  katastrofálně  - jako vesničtí vidláci.

 

Vůbec nevadí, že pan Janda neurčil ani jediný atribut, který by svědčil proti panu docentu Žantovskému jakožto proruskému konspirátoru alias nepříteli elitodemokrátie. Prostě promluvila eurokapacita a je dokonáno. Ite missa est. Tak koná správný inkvisitor. A ani ještě nevytáhl klasický metodologický spis Kladivo na čarodějnice (Maleus maleficarum...).

Ještě že máme klasické dílo mistra satiry a lidové sociologie Jaroslava Haška. Jinak bychom ani nemohli správně rámcovat geniální nálezy velmistra Evropských hodnot.

 

Jeden sociolog 19.století - nebyl to náhodou Engels? - pravil, že v dějinách se někdy tragedie opakují jako frašky. Teď nám právě takové frašky předvádějí politické mrtvoly parlamentních voleb a jejich medialisté.

 

Jiří Jaroš Nickelli, 

Historicko dokumentační komise ČSBS Boskovice