Hermannovy čtvrtpravdy a nepravdy nepřesvědčí český národ o kolektivní nevině sudeťáků!

 

Na Parlamentních Listech i na  Novinkách.cz jsou popsány  ovace německého tisku Hermannovi. Jeho omluvný projev a postoj na sudetském sjezdu je pro německý tisk jakýmsi historickým přelomem, který by prý měl Čechy nabádat k úvahám, jak zrušit dekrety a vyplatit sudeťákům odškodné.

 

Hermann vysvětluje -  prý nelze klást rovnítko mezi Němce a nacisty. A sudeťáci prý byli Hitlerem oklamáni a přišli na to pozdě (!!!) Tak jako nelze klást rovnítko mezi bolševika a Rusa.

 

Tak ty Hermannovy nerovnosti, řečeno matematicky, kulhají na obě nohy. Jsou nesprávné. Již statisticky je prokázáno, že drtivá většina Němců následovala dobrovolně Hitlera a nacismus a dokonce je freneticky vzývala. Totéž platí pro Rakušany. A totéž platí pro tzv. sudetské Němce. Jen minimální menšina Němců - a to levice, komunistů a sociální demokracie, nesouhlasila s Hitlerem, a  to byla ta menšina od počátku pronásledovaná a zničená v koncentrácích. Z hlediska 80 milionů etnických Němců na území III.reichu to byl statistický zlomek, tak dvě stě,možná dvě stě padesát tisíc Němců, více v žádném případě ne.

 

A nesmí se zapomínat na nacismus zahraničních etnických Němců, kteří vytvořili v zahraničí nacistické organizace od Argentiny až po Spojené státy. To byly Hitlerovy páté kolony v zahraničí. Z nich pocházeli i význační zástupci Hitlerovy kamarily, norimberští váleční zločinci, jako například Rosenberg (Pobaltí), Seyss-Inquart (německý ostrov na Moravě) nebo Baldur von Schirach (U.S.A.)

 

Jak to bylo u nás? Přes jeden milion tzv.sudetských Němců ( přesně 1.160.617 sudetských Němců) dostalo od Hitlera medaili za rozbití a uloupení československého pohraničí a vytvoření pažupy Sudety! Na to pan Hermann úplně zapomněl. Tuto medaili nosil i katan Heydrich!  Za co dostávali ordneři a freikorpsové tyto metály?? Za vraždění, násilnosti, žhářství, střelecké přepady a útoky na československé úřady,celnice, pošty,školy, sokolovny,orlovny, na střediska DTJ, na statky zemědělců, na obchody malých živnostníků atd. Za vraždění českých celníků, financů, pohraničních strážců obrany státu, četníků a později i mobilizovaných vojáků. A tak to šlo po celou válku až do pětačtyřicátého, kdy sudetští Němci navršili své zločiny pronásledováním vězeňských transportů a pochodů smrti, kdy utloukali vězně a udávali uprchlíky německému gestapu a jagdkomandům! Příkladů jsou stovky, jen si přečíst sborník ČSBS "Sudetští Němci a Česká republika" vydaný roku 2007. Pan ministr by toto dílo a jiné publikace o tomto tématu měl studovat jako doporučenou četbu, pokud mu nestačí vzpomínky přímých pamětníků, kteří ještě dnes žijí. Přitom počet ordnerů se odhaduje na jeden a půl milionu a počet freikorpsů od 70 do 100 tisíc osob!

 

Dále pan ministr zapomněl na odsudek i vlastních Němců, jako byli například Karl Jaspers ve světoznámém díle "Die Schuldfrage" (Otázka viny), kde napsal, že celý svět hledí na Němce a Německo s opovržením. Tam se vyjadřovat především fakt nikoli totální kolektivní viny,ale kolektivní viny statisticky veliké! Totéž konstatoval ve svém díle pronásledovaný osvícený německý historik a filosof Forster, který musel nejen před nacisty, ale i před pangermány utéci do Francie, do Švýcar a nakonec do U.S.A! Zde vyvstává ona chybná konstrukce Hermannovy nerovnice na světlo boží jako olej na vodě.  Nacisté totiž nebyli národnostně nehmotní! Byli to původem Rakušané, Němci, zahraniční Němci, včetně Němců československých, kteří si přisvojili nepravdivý název sudetští  a začali se vydávat za etnický kmen německého národa. Havlistické směšování a ztotožňování totální kolektivní viny se statistickou kolektivní vinou ( tj. s vinou převážné většiny!) slouží panu ministrovi jako opěrná berlička jeho kulhajícího konstruktu.

 

Pan ministr však především opomenul řadu zločinů proti lidskosti, páchaných nejen říšskými, ale i zahraničními Němci - polskými, pobaltskými, československými, rumunskými atd. U nás sudetští Němci jako Kuka v Letovicích, Clagesovi gestapáci v Pardubicích, nebo třeba zločinci jako Pawlofski a Tutter a jejich velitel K.H.Frank se podíleli přímo na zločinech vraždění českých občanů a vypalování jejich obcí ještě před osvobozením roku 1945.O generálním zločinci Henleinovi ani nemluvě.

 

Četl někdy pan ministr knihu "Henlein, Hitler a československá tragedie"??  Tuto knihu nenapsal žádný bolševik, žádný český šovinista ,nýbrž Śvéd. Švéd, slavista, Anton Karlgren, zděšený zločinem sudetských Němců a hitlerovců proti ČSR již roku 1939! Kniha vyšla v českém vydání v Praze roku 1945. Švéd odpovídá na všechny otázky spojené se sudetismem s přesvědčivostí pravého vědce. To všechno prosím nebyli národnostně nehmotní nacisté, to byli sudetští Němci.

 

A kolik dalších jich páchalo tyto zločiny? Toto vše pan ministr nesmí pouštět se zřetele a zamlčovat to jak před landsmannschafty, tak před naším národem i před Německem samotným!. Ano, páně Hermannova čtvtpravda zní - každý Němec nebyl nacista. Ano, ale kromě dnes nenáviděných komunistů a části sociálních demokratů s hitlerovci žádný Němec a Rakušan nebojoval. Sami němečtí badatelé s nechutí připouštějí, že Německo jako jediný stát Evropy nemělo protihitlerovský odboj -  po zavření komunistů a sociálních demokratů do koncentráků (což neradi slyší zástupci německé pravice!)  mělo jen individuální odpor jednotlivců udušený v zárodcích! A neměli jej ani sudetští Němci. Finito.

 

My, kteří jsme z rodin přímo poškozených řáděním sudetských nebo karpatských Němců, nikdy neuznáme omluvy pana Hermanna, pana primátora Brna, Ing. Vokřála, pana radního Brna, Hollana, paní radní Brna, Liptákové, pana Bělobrádka a dalších, dokud si lansmannschatfy s vůdcem Posseltem neposypou popelem své hlavy a nepřiznají toto.  Byli to naši českoslovenští alias sudetští Němci, kteří jako první počali vyhánět 350 tisíc Čechů z pohraničí a vnitrozemí ČR. Byli to naši alias sudetští Němci, kteří se jako ordneři a freikorpsové dopouštěli vražd na Češích jakožto válečných zločinů nevyhlášené války proti českému národu. Byli to sudetští a městští Němci, kteří se  podíleli na vraždách českých vlastenců za stanných práv. Byly to brněnské Němky, které vodily své děti na popravy českých vlastenců a volaly "Nur drei, nur fünf" a kupovaly si na to vstupenky za tři marky. Byly to brněnské Němky, které ještě v dubnu roku pětačtyřicátého křičely - "My se vrátíme a českými lebkami vydláždíme náměstí". Proto president Budovatel dr. Edvard Beneš, jehož odbojové akci spolu s jeho spolubojovníky, vděčí český národ za přežití, prohlásil "Češi název Sudety nikdy nepřijmou, budou jej perhoreskovat ( zásadně odmítat)!" My chápeme ,proč pan Posselt a jeho společníci tak nenávidí presidenta Beneše a jím podepsané dekrety, a proč je tak hnusně napadal na půdě europarlamentu celá desetiletí - brání jejich nové expanzi do republiky! Proto my naprosto odmítáme jakékoli pány Posselty u nás, nejen v Brně.

 

Až se za toto vše předáci sudetských Němců omluví českým pozůstalým po obětech sudetského a velkoněmeckého řádění, pak může počít nějaký dialog. Ale dříve ne. Pan ministr Hermann by z tohoto všeho měl vyvodit důsledky a na svou vládní funkci resignovat. My, co nám sudetští Němci zabili nebo nechali zabít dědečky, strýce, otce, příbuzné, atd., my říkáme - odstupte, pane ministře a začněte studovat sudetskou otázku znovu a lépe! A vy, Herr Posselt, se vraťte tam, kam patříte, a neotravujte vzduch naší republiky svou  antibenešovskou lží.

 

Dr.Jiří Jaroš Nickelli, předseda ČSBS Boskovice