Václav Havel dal milosti mnohonásobným vrahům, kteří po propuštění znovu vraždili.

 

 Jeden z nich zneužil a zavraždil osmiměsíční holčičku... Čtěte o otřesných případech

Lea Vojtekova  13.5.2017 

 

Jakub Janda z think-tanku Evropské hodnoty se vyjádřil, že Zeman je zlý člověk, protože chce udělit milost Kajínkovi (Kajínek si odseděl 23 let a existují silné pochybnosti, že ten čin ani nespáchal). Zároveň je Jakub Janda velkým obdivovatelem Václava Havla.

Tak se tedy podívejme na některé milosti, které udělil Václav Havel:

Případ Bulovka – V rámci amnestie se dostal z vězení i muž odsouzený za pohlavní delikty. Měl před sebou ještě čtyři roky – byly mu odpuštěny. Bez prověření ho přijali na dětském oddělení na pražské Bulovce jako saniťáka. Když sestry v noci nebyly v dohledu, sebral vyhlédnutou osmiměsíční holčičku a odnesl si ji do svého pokoje na ubytovně. Tady ji zneužil, a když ho později kriminalisté zatýkali, bylo dítě skryté pod polštářem mrtvé…

Případ zahrabaných žen – Muž, o něhož jde, byl propuštěn, ač mu zbývaly ještě čtyři roky do ukončení trestu za vraždu jugoslávské mladé dívky. Během krátké doby se z něj však stal několikanásobný vrah. Vraždil pro peníze i pro umlčení znásilněné či jinak poškozené oběti. Důvěřivé velmi mladé ženy, někdy zklamané, někdy hledající něco vzrušujícího, se mu svěřily, někdy s ním prožily také krátký románek, aby nakonec skončily polozakopány v lese. Jeho působištěm byla celá tehdejší republika – Konopiště, Záhorská Bystrica, Železná studánka u Bratislavy, Strmá lyžařská louka tamtéž…

Případ rumburského zabijáka – Tentokrát násilníku Havel slevil sedm let z dvanáctiletého trestu vyřčeného za pokus o vraždu. Jeho násilnická povaha se brzy měla opět projevit. Napřed vůči děvčeti, s nímž chodil. Ač byla znásilněna a bita, neohlásila to. Později si u překupníka koupil pistoli. Cítil se hrdinou. První dívku, kterou náhodně potkal, když šla na diskotéku, pod pohrůžkou střelby donutil opustit město, znásilnil ji a poté třemi výstřely zastřelil. Nezemřela hned, nepomohl jí však. O několik dnů později se pokusil stejně naložit se sousedkou v jejím vlastním bytě. Tady čin naštěstí nedokonal.

Případ frýdeckomísteckého psychopata – Byl Silvestr. Samotná žena z Frýdku Místku si ho chtěla užít napřed v Ostravě a pak se rozhodla vrátit domů. I tady se zastavila v místních podnicích. Pila málo a zklamána nezajímavou zábavou se rozhodla jít domů. Přilepil se však na ni muž, jehož také z vězení vysvobodila amnestie. Když žena jeho zájem odmítla, začal ji bít. Dokonce tak intenzivně, že omdlela.

A tehdy udělal něco nepředstavitelného. Otevřel si dveře místní školy, vtáhl ji dovnitř, svlékl jí spodní prádlo a do pochvy jí zasunul patronu pyrotechniky a přivedl k výbuchu. Žena nepřežila. Muž poté odešel do města a tady klidně odpaloval další rakety. Byl zadržen rychle. Amnestie mu sice umožnila se dostat na svobodu, ale nikdo v době propouštění nezaznamenal do jeho dokladů, že je povinen se léčit. Neléčil se tedy. Proto mohl i vraždit.

Podobných příkladů je mnoho. Některé končily vraždami, jiné loupežemi a napadáním druhých. Nás ale může zajímat jeden doslova otřesný případ. Můžeme ho nazvat causa Rangl. Ten na rozdíl od jiných spoluvězňů se domů v roce 1990 nedostal. Jen mu trest byl snížen. Byl totiž odsouzen za sadismus a ve vězení v něm pokračoval.

Kladivem zmrzačil spoluvězně, dalšímu píchl ostrou tužkou dvakrát do oka, na dalšího se zase vrhl s žiletkou, osobních napadení bylo víc než dost. Rangl se však s trestem nesmířil a požádal o milost. Ministerstvo spravedlnosti ji nedoporučilo.

Jiného mínění byl však Havlův hradní tým. JUDr. Chalupová připravující pro prezidenta podklady, sdělila novinářům, že milost dostal, protože k oněm »ohavným činům ho vyprovokoval komunistický systém«. A Rangl po propuštění?

Po chvilce práce v pražském metru se vydal na Západ. Chtěl vstoupit do Cizinecké legie. Přijat však kvůli svému profilu nebyl. Na cestě domů, jen tak pro vzrušení, zavraždil zezadu několika ranami kladivem německého občana Fuchse. Zadržen byl německou policií v blízkosti českých hranic.

Jestliže je Zeman na základě milosti pro Kajínka zlý člověk, co byl potom Havel?

http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/17280-vaclav-havel-dal-milosti-mnohonasobnym-vrahum-kteri-po-propusteni-znovu-vrazdili-jeden-z-nich-zneuzil-a-zavrazdil-osmimesicni-holcicku-ctete-o-otresnych-pripadech.aspx