Doněcká lidová republika zahájila televizní a rozhlasové vysílání na Ukrajinu

Napsal/přeložil:  mbi

 

7. březen 2017

 

Dnem 3. března zahájila Doněcká lidová republika televizní a rádiové vysílání na území kontrolované režimem Petra Porošenka. Na tiskové konferenci v Doněcku to oznámil lídr DLR Alexandr Zacharčenko.

 

Jak uvedl, „odborníci ministerstva spojů zajistili stabilní a kvalitní signál na dočasně okupovaném území Doněcké lidové republiky a současně i na území Novoruska ležícím v Charkovské, Chersonské, Záporožské a Dněpropetrovské oblasti“.

 

Přímo před novináři vydal Zacharčenko pokyn, aby bylo vysílání spuštěno. „Přátelé novináři“, obrátil se pak k účastníkům konference, „můžeme si navzájem pogratulovat. Ode dneška bude kvalitní signál nejen na jihu naší oblasti a v Novoazovském okresu, ale bude ho možno přijímat také v Dněpropetrovské, Charkovské, Záporožské a částečně i Chersonské oblasti,“ řekl Zacharčenko.

 

„Pracovali jsme na tom v tichosti a nevytrubovali jsme to do světa tak, jako Porošenko vytruboval, že staví vysílač na hoře Karačun (u toho se nakonec, po zahájení činnosti, ukázalo, že jeho dosah je cca 65 km a není tedy schopen pokrýt území DLR; pozn. překl.). Podle mých informací utratila Ukrajina na této stavbě kolem 165 milionů hřiven. Realizaci našeho projektu jsme zvládli za 33 milionů rublů,“ pokračoval doněcký lídr.

 

„Ode dneška budou naše televizní a rozhlasové programy vysílány na území Chersonu, Dněpropetrovska, Charkova a Zaporoží. To napomůže v realizaci našeho programu podpory krajanů, pomůže to našim bratrům na dočasně okupovaných územích vidět a slyšet, jak žijeme a jak mohou získat nějakou naši pomoc,“ uvedl.

 

Zacharčenko tak znovu upozornil na to, že Luhanská a Doněcká lidová republika budou pomáhat obyvatelstvu všech měst Donbasu, a to i těch, která jsou obsazena ukrajinskou armádou.

 

„Ministrovi informací bylo uloženo, aby zajistil dostupnost našich programů tak, aby se naši krajané dozvěděli, jak se u nás jejich děti mohou učit a studovat nebo jak jim bude poskytnuta potřebná zdravotní péče. Úkolem ministra spojů je potom průběžná kontrola vysílání a zajištění bezpečnosti vybudovaných vysílacích stanic,“ zdůraznil Zacharčenko.

 

Viktorija Frolova

 

Zdroj: politnavigator.net

Překlad: mbi, Eurasia24.cz

Foto: repro YouTube.com