Donald Trump řádil na tiskovce jako utržený ze řetězu a rázně utnul všechny spekulace o nepřátelství k Rusku

Americká média jsou v šoku, Trump omlouval Putina i ruskou špionážní loď u amerického pobřeží!  

 Únor 17, 2017

 

Jak už jsem vysvětloval v minulém článku zde, mé informace ze zákulisí o dění v Bílém domě byly díky našim redakčním kontaktům přesné, všechno je jinak, než jak informují štvavá, falešná a úskočná mainstreamová média. Donald Trump včera uspořádal v Bílém domě první samostatnou a velkou tiskovou konferenci, ve které nenechal nit suchou na amerických mainstreamových médiích. Úplně strhal a zničil stanici CNN, kterou obvinil, že proti Trumpovi šíří nenávist a americký tisk publikuje ukradené tajné dokumenty. Tiskovka byla velmi dlouhá [1] a nemám čas ji celou překládat, ale přesto jsem udělal překlad zhruba 8 minutové pasáže, kde se Trump vyjádřil k Rusku. Jak už jsem uvedl v minulém článku, všechno, co čtete o Krymu, o výkřicích některých pověřenců, zástupců USA v OSN, nebo od tiskových mluvčích, nic z toho nejsou názory a postoje Donalda Trumpa. Nic. Prezident Trump si dělá důležité věci sám a jeho postoje jsou konstantní. Jak však zaznělo z jeho úst, současný chaos způsobený mainstreamem působí na Kreml bohužel tím způsobem, že už i Vladimir Putin přestává věřit tomu, že Donald Trump bude mít dost sil a odvahy s Ruskem uzavřít dohody a nastavit přátelské vztahy mezi oběma zeměmi.

 

Donald Trump však na tiskovce jasně ukázal, že je k tomu odhodlaný a místní novináře doslova šokoval, když našel pochopení dokonce pro ruský test balistické střely, pro ruskou špionážní loď zachycenou radary 30 mil od amerického pobřeží a nízký přelet ruské stíhačky nad americkým torpédoborcem. Pozor, Trump už konečně odhalil, že Rex Tillerson se setká s ruským protějškem (na 99% s Lavrovem) a začnou dohadovat první vrcholný summit mezi Trumpem a Putinem. Je nejvyšší čas. Donald Trump uvedl, že chce dobré vztahy s Ruskem kvůli americkým občanům a také pro dobro celého světa, neboť obě země jsou jaderné velmoci a Trump Rusko respektuje. Zároveň ostře zaútočil na Hillary Clinton, dokonce jí trochu zesměšnil v jednom okamžiku, obvinil jí, že to byla ona, která má mimořádně dobré vztahy s Ruskem, protože ruským firmám rozdala 20% amerického uranu.

 

Nejsem jako politici, s Ruskem budu chtít přátelské vztahy a spolupráci!

Znovu na tiskovce zopakoval, že udělá všechno proto, aby dosáhl dohody s Ruskem, že to bude dobrá věc pro všechny. Nikde nezazněla jediná poznámka směrem k podmínkám k jednání, žádné podmínky navrácení Krymu, žádné výroky v tom směru, že Rusko by mohlo za eskalaci napětí na východě Ukrajiny. Naopak, Trump hledal slova pochopení pro Putina a pro jeho nervozitu, kterou už kopírují i ruská média, která citovala před 2 dny polopravdivý výrok Trumpova mluvčího Seana Spicera, že Trump požaduje uklidnění situace na východě Ukrajiny a navrácení Krymu. To první je pravda, Trump se obrátil skrze svůj kabinet na Kyjev a vyzval ho k zastavení veškerých vojenských operací na východě Ukrajiny, ale navrácení Krymu je lež. Trump je obchodník a nikdy neposílá podmínky partnerovi k jednání přes média. To je sprosťárna, která je vlastní pro politiky, ne pro Trumpa. Bohužel, Reuters jako štvavá agentura Velké trojky má značný vliv i v Rusku, a proto ruská média převzala výrok mluvčího Spicera za autentický postoj, který tlumočí názory Trumpa. Ne, netlumočí.

 

Ruská televize už Trumpovu tiskovku přijala s jistým uklidněním, ukázalo se, že jediným pravdivým zdrojem zpráv jsou Trumpovo tiskovky a jeho Twitter. Nic jiného, bohužel ani Trumpův mluvčí Spicer. To mimochodem ukazuje, v jaké situaci se Donald Trump nachází v Bílém domě. Je obklopen neocony, jestřáby, kteří se nebudou štítit odposlouchávat mu telefony, na což si Trump během tiskovky také stěžoval, že nechápe, jak je možné, že nejbezpečnější telefon na světě, linka amerického prezidenta, je tak děravá, že americká média hned po skončení hovoru Trumpa s prezidentem Austrálie mají k dispozici záznam celého hovoru. Trump to zdůvodnil tím, že v amerických silových složkách jsou stále ještě lidé Baracka Obamy, protože Kongres a Senát blokuje schvalování Trumpovo kandidátů na jednotlivé pozice a Demokraté schválně proces v Senátu zpomalují. To potom způsobuje, že na důležitých postech v CIA, v FBI a NSA jsou stále lidé, kteří nepracují pro Trumpa, ale makají proti němu.

 .

Přes Krym pro Putina nejede vlak. Pro Trumpa nejede přes Írán. Bude to problém?

Donald Trump je obchodník, ne politik, i když pozici politika teď má v USA tu nejvyšší. Nicméně musí být jemu, i Rexu Tillersonovi, ministru zahraničí, zcela jasné, že v okamžiku, kdy by během jednání s Vladimirem Putinem nebo Sergejem Lavrovem padl požadavek na vrácení Krymu, v tom okamžiku jednání končí a Trump může na jakoukoliv spolupráci zapomenout. Takový hlupák Trump není. Doufám, protože jinak by to byl čirý diletantismus. To je stejné, jako kdyby Putin chtěl pro změnu po Trumpovi, aby padl do náruče Ajatolláhovi v Teheránu. Z Ruska už přišla odezva na Spicerův výrok z počátku týdne, že Rusko má vrátit Krym. Z Ruska zaznělo, že Rusko vrátí Krym, až USA vrátí Mexiku Texas. Krym využil ke své samostatnosti Chartu OSN o právu národů na sebeurčení a tím to hasne.

 

Trump vysvětloval i gesty své postoje.

Rusové, kteří tvoří drtivou většinu Krymu, si odhlasovali podle charty své odtržení od Ukrajiny. Nutno dodat, že USA si připojily Texas mnohem brutálněji, když v roce 1845 si američtí osadníci vymohly samostatnost, i když pozemky měly mnohdy pouze v pronájmu od mexické vlády. Vznikla kvůli tomu dokonce i válka mezi USA a Mexikem, ale to by bylo na jiné téma. Ovšem Putin musí počítat s tím, že stejně tak, jako pro Rusko je otázka Krymu tabu, úplně stejně je na tom Trump ve vztahu k Íránu. Rusko nebude moci být na jedné lodi s USA i Íránem současně. Jestli někde budou třecí plochy, bude to Írán, ne Ukrajina.

 

Trump si důležité věci dělá sám. A Rusko je na špici důležitého seznamu!

Všechny výroky o Krymu a jeho vrácení, které se ozývají v USA, pocházejí od neoconů, kteří chtějí Trumpovi zabouchnout dveře k jednání s Putinem. A dosud se jim to docela dařilo, že po pondělním Spicerově výroku už i ruská média začala věřit, že opravdu jde o názor Donalda Trumpa. Naštěstí Trump konečně vystoupil a jasně narýsoval svůj postoj k Rusku. Video zhlédněte celé, je velmi pikantní a jsou v něm vysvětlené Trumpovy postoje tak čistě, jak to umí jenom on. Nejen o této tiskovce, ale i o začlenění české vojenské brigády pod velení Bundeswehru a o dalších věcech budeme hovořit dnes od 19:00 hodin na Svobodném rádiu v mém pravidelném pořadu. Všichni jste srdečně zváni k poslechu.

 

*Titulky ve videu v úvodu článku zapnete tlačítkem „CC“ v liště videa.

-VK-

Šéfredaktor AE News