Co uškodilo ČSSD - Babiš, Čína a lithium


ČSSD už má první analýzu mapující příčiny svého pádu ve sněmovních volbách. Na ztrátě voličů se podle 24stránkového dokumentu, který si nechalo vedení ČSSD vypracovat, a Právo jej má k dispozici, odrazila neschopnost špiček soc. dem. vysvětlit odvolání šéfa ANO Andreje Babiše nebo odrazit kritiku v kauze lithium"

Novinky.cz.

ČSSD hodně poškodili sobotkovci se svou až lokajskou proněmeckou politikou. Kdo řekl, že landsmany nemůžeme považovat za pohrobky nacistů, ač signatáři základních dokumentů tzv. sudetoněmeckého landsmanšaftu byly snad až převážně nacisté?

Kdo řekl, že landsmani jsou našimi spojenci, ač základní dokumenty landsmanšaftu zakotvují právo sudetů na původní vlast, na odškodnění či dokonce na restituci majetku?

 

Byl to velký B. Sobotka.

Kdo na velkém díle, které Sobotka označil za tzv. strategický dialog mezi ČR a SRN silně spolupracoval? Pan ministr Zaorálek.

Kdo vzal sebou na ministerstvo zahraničních věcí ČR K. Larischovou, pracovnici německé nadace v Praze, aby z ní ještě před svým neslavným odchodem z ministerstva udělal generální konzulku ČR v Mnichově? Pan ministr Zaorálek.

Kdo přednášel landsmanům na téma Wiesbadenská dohoda? Paní ministryně M. Marksová.

Kdo se zúčastnil řadu akcí SL? Paní ministryně M. Marksová.

Mohli bychom tímto výčtem dále pokračovat. Jsme přesvědčeni, že tzv. vstřícnost vůči Německu, někdo však namítne, že jde o podlézavost, bezpáteřnost a zradu státních a národních českých zájmů, byla jedním z důležitých faktorů drtivé volební porážky ČSSD.

 

Zřejmě se tzv. sociální demokraté tuto skutečnost bojí uvést, nebo nesmí?, jako příčinu výprasku, který jim dali voliči.Pokud si budou i nadále lhát do kapsy, budou dále jen a jen upadat.

J. Kovář