Chce nás Juncker uplatit?

Jaroslav Tichý

Červen 8, 2017

 

Šéf  EK chce B. Sobotkovi dát 590 miliard korun pro chudou Severní Moravu. Je to čistokrevný pokus, jak překonat naši stoupající nelibost vůči EU a především vůči způsobu jejího jednání. Tento pokus je ale dost naivní, vyplývající z představy, že za peníze se dá koupit vše. Jenže, zůstaňme chvilku u těch peněz. Proč o nás má EU náhle takový zájem? Protože odsud do zahraničí a zejména do Německa jde více než 4násobek toho, co z EU k nám! Fakticky jsme od počátku čistí přispěvovatelé do EU.

 

A když si ještě představíme, jak budou ty případné peníze z EU účelově vázané, tak budou Beskydy plné cyklostezek a bazénů obklopených stánky s buřty, pro rekvalifikované horníky jako prodavače. Budou si je patrně prodávat navzájem…

 

To nemůže fungovat. My potřebujeme investice do moderní výroby. Do naší výroby, nikoliv do té cizí u nás. Mimo jiné i do té, kterou jsme si v rámci přístupu do EU sami snaživě zničili či zničit nechali. Jinými slovy jsme kolonií a metropole má zájem si nás udržet. Zatím mírovými prostředky. Je vidět, že v Bruselu stále nic nepochopili a nic se nenaučili. Ale upřímně - ani nemohou. Nejsou totiž mozkovým trustem, jsou jen převodovým kolem těch, kteří je ve skutečnosti řídí. A jejich zájmy jsou zcela jiné než y naše.

 

My se potřebujeme vymanit a zase pracovat sami na sebe. Už ne na jiné. A to je třeba mít neustále na paměti. Tato EU nemá od samého počátku zhola nic společného s myšlenkami českého krále Jiřího z Poděbrad. Tato EU se nedá reformovat. Ti, kdo jí ve skutečnosti vládnou, to nikdy nepřipustí. A na tuto EU jsou navázáni naši představitelé či alespoň jejich naprostá většina. Výsledek tomu odpovídá.

ANS

 

Zpráva o Junckerově návrhu je zde:

 

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/473995/pro-chude-cechy-posleme-miliardy-sef-eu-juncker-zuri-kvuli-nizkym-platum.html