České národní listy jsou pluralitní a proto i demokratické médium

 

V rámci našich možností vyvěšujeme, kromě textů nám vlastních, též překlady z tzv. sudetoněmeckých médií. Níže uvedený článek je z rozhovoru s B. Posseltem. Dokonce jsme jej ani nekomentovali, ostatně zpravidla tomu tak bývá, že k přeloženým článkům nepřičleňujeme naše komentáře.

 

Našim cílem je poskytnout našim čtenářům, především českým vlastencům, originální informace. Teprve následně některé články z produkce "sudetoněmeckého landsmanšaftu“ komuntujeme.

 

Přesto řada sudetomanů a sudetomilů naše stránky obohacují o nadávky, vulgarismy. Vůdcům těchto "čtenářů" snad ani dodnes, po tolika letech nenapadlo, že by bylo vhodné, kdyby převzali alespoň některý náš kritický článek, tepající nepravdy, lži např. o tzv. sudetoněmeckých nárocích a právech, o tzv. vyhnání a kolektivní vině. Jejich snahy o přepisování našich dějin jsou zřejmé. Chápeme, že pravda se do jejich pracně vytvářených falešných obrazů dějin nehodí.

 

Naopak nám vnucují prostřednictvím komentářů u našich článků na našem FB svá stanoviska a zesměšňují, urážejí jejich autory či obsah takových článků. Jejich anitikomununismus, antibenešovismus vypadá jako kdyby z nacistického oka vypadl. Je to hrozné, ale je to tak. Přesto pravdivě musíme dodat, že jejich výrazové prostředky  v poslední době se celkově do určité míry, ve srovnání s časem před několika lety, částečně zkultivovaly, Do slušnosti však  mají některé ještě daleko. Snaha nám vnucovat své zkreslené představy trvá. Nadřazenost a jediná pravda z nich kape jako „svěcená voda“. Může vše toto, včetně dalších nám všem známých skutečností, být cestou ke smíření, ke stavění mostů, o nichž landsmanšaft neustále píše? V žádném případě!. Jejich snahy chápeme jako vnucování jejich vidění dějin, jako neustálou snahu, abychom se dívali na minulost a současnost  jejich očima. Již dnes někteří „naši“ ústavní činitelé. K nim patří zejména pan P. Bělobrádek, nezapomeňme, že tento pás o sobě prohlásil, že je sudetským Čechem a že do politických Sudet patří i Šumava a město Brno, pan D. Herman, premiér B. Sobotka a paní ministryně M. Marksová, na regionální úrovni pak P. Vokřál, brněnský primátor. Moihli bychom jmenovat i řadu dalších, např. pana K. Schwarzenberga. V tomto případě nám jde však jen o příkladný výčet, nikoliv úlný.

 

Nechť si ti pánové, co dlouhodobě a systematicky štvou proti nám, položí otázku, zda ta jejich "sudetoněmecká média" anebo ta naše mají blíže k obsahové pluralitě a tudíž mohou být označena jako demokratická? My na tuto otázku odpovídáme jednoznačně. Jsou to České národní listy. 

J. Skalský