Byli v bunkrech vybombardovaných raketami Kalibr agenti CIA či vojáci USA?

Co bude následovat?

Jiří Babača

25. září 2017 

 

Ruský generální štáb obvinil americkou tajnou službu CIA, že se pokusila v úterý 19. 9. 2017 prostřednictvím džihádistů („umírněné syrské opozice“) zajmout nebo zabít 29 příslušníků vojenské policie ministerstva obrany RF dohlížejících na deeskalaci konfliktu v provincii Idlíb na severu provincie Hamá.  

Celý incident měl vyústit v těžkou šestihodinovou bitvu, do které ruská strana zapojila své speciální síly, příslušníky ruské vojenské policie, vojáky ze severu Kavkazu (patrně Čečence) příslušníky speciálních sil Syrské armády, bitevníky SU-25, bojové vrtulníky a bojovníky kmene Mwali, kteří nedávno přistoupili na podmínky deeskalace a zůstali věrni svému slibu. Výsledkem této krvavé bitvy mělo být, kromě zranění tří vojáků ruských Specnaz, likvidace 187 objektů pod kontrolou džihádistů, zabití cca 850 z nich, zlikvidování jejich 11 tanků, 4 obrněných vozidel, 46 pickupů, 5 minometů, 20 nákladních automobilů a 38 skladů zbraní.

Ve čtvrtek 21. 9. 2017 měly být pro změnu jednotky syrské armády vystaveny minometnému a raketovému ostřelování z míst, kde se nacházeli bojovníci „Syrských demokratických sil“ společně s vojáky USA(!)…  

Následujícího dne, tj. v pátek 22. 9. 2017 vystřelila ruská ponorka sedm raket s plochou dráhou letu známých pod označením KALIBR na objekty teroristů v Sýrii. Rakety měly likvidovat velitelská stanoviště, výcvikové základny a obrněnou techniku teroristů, kteří se měli účastnit pokusu o zajetí 29 ruských vojenských policistů na severu provincie Hamá. Útok střelami KALIBR měl být dle ruských zdrojů přímou odvetou za úterní pokus o zajetí 29 ruských vojenských policistů.

Následně Rusové ještě prohlásili, že budou „tvrdě reagovat na útoky proti ruskému vojenskému personálu v Sýrii, reakce bude okamžitá“.

Jestliže Rusové viní ze zosnování úterního pokusu o zajetí 29 ruských vojenských policistů Spojené státy americké a jejich tajné služby konkrétně CIA a současně tvrdí, že páteční bombardování střelami Kalibr je přímou odplatou za úterní incident, pak lze předpokládat, že ve vybombardovaných objektech se nacházeli také příslušníci americké CIA případně i vojenští instruktoři USA. Jak se říká příslušníkům speciálních sil přidělených k výcviku a velení nastrčených bojovníků v proxyválkách. Je-li má úvaha správná, pak se ani neodvažuji domýšlet další vývoj událostí.

Ne náhodou přešly mainstreamové sdělovací prostředky celý řetězec událostí v Sýrii uplynulého týdne významným mlčením, aniž by nás ráčily informovat. Včetně námi placených rádoby „veřejnoprávních“ sdělovacích prostředků. Přece jen to nezapadá do schématu západní propagandy. Zato nás však neopomněly informovat o tom, že se americká armáda připravuje na údajnou ruskou hybridní válku

Jen shoda náhod?

P.S.: Sotva jsem dopsal svůj článek, objevila se zpráva o úmrtí ruského generála v Sýrii! Tak takovou rychlost jsem ani já neočekával… Kde to skončí a co bude následovat?

outsidermedia