Bude Bělobrádek šestiprocentním štěkajícím ratlíkem?

 

Při větším štěstí se jím ještě může stát. Pokud mu štěstěna nebude přát, bude ratlíkem méně než pětiprocentním, štěkajícím před poslaneckou sněmovnou.

 

Ostatně by to bylo zasloužené. Pan Bělobrádek suverénně přiřadil do politických Sudet Šumavu a město Brno. Dokonce i za Hitlera bylo Brno, přes usilovnou snahu brněnských nacistů, v protektorátu.

 

Pan Bělobrádek o sobe také prohlásil, že je sudetský Čech. Když jsme se udiveně na toto jeho vyjádření ptali, sdělil nám, že je Čech - narozený v Sudetech. Asi měl  v tomto případě na mysli ty geografické, nikoliv politické Sudety.

 

Tak možná trumfnul i pana Karla Schwarzenberga, který o sobě prohlašoval, v době, kdy byl ministrem zahraničních věcí ČR, že je Böhme.

 

Přestože principálové sudetů si nesmírně TOP 09 a KDU váží a vkládají do nich velké naděje, obě strany jistě zaslouženě budou ještě s radostí lízat příčku vyznačující pětiprocentní hranici pro vstup do parlamentu.

 

Řada voličů je totiž na pochybách, zda tyto strany vůbec hájí české státní a národní zájmy nebo zda jejich loajalita náleží sudetům. Každému to, co mu patří!

J. Kovář