Babiš se v posledních dnech stává otloukánkem

 

Nejrůznější média nám sdělují, že Babiš vyhrožuje, že nedrží slovo, že … a tak dále. Brzy to bude vypadat na to, pokud média se budou dále předhánět v tom, kdo Babiše vykreslí v tom nejhorším světle, že pes by od něj ani kůrku nevzal.

 

Na druhé straně jedná B. Sobotka odpovědně, je to klidná sílá, která stát jen zušlechťuje. Nyní právě pan premiér je v Číně, kde hraje fotbal a současně vyjednává další obchodní dohody. Všude samá pohoda, porozumění. Dokonce i TOP 09 je ochotná přiskočit a podpořit vládu, pokud Babiš odejde z koalice. Pro Sobotku plédují i další zajímavé síly, havlisté i další sluničkáři, zelení. A to nemluvím ani o zvláštní náklonnosti, jíž mu věnují bělobrádkovci. Není divu, když poslal za vládu na sjezd sudetů pana ministra Hermana. U něj je otázkou, zda je víc ministrem vlády ČR nebo předsedou Sdruženi Ackermann-Gemeinde (SAG), které je složkou mnichovské Ackerman-Gemeinde a ta představuje jedno ze tří názorových společenství „sudetoněmeckého landsmanšaftu“. Škarohlíd by mohl pomlouvačně tvrdit, že vlastně přišel předseda SAG na sjezdu mezi své a jeho ministerský titul měl dodat jeho vřelým prosudetským slovům jen patřičnou váhu. Ať již je to jakkoliv Herman a sudeti si výborně rozuměli. Ale to je jen nepatrná skvrna na křišťálově čisté pověsti B. Sobotky.

 

Tak podle médií je vše jasné. Tím padouchem, alespoň polovičním, když ne celým, je A. Babiš. Tím o stát ustaraným dobrákem je B. Sobotka. Něco tu však nehraje.

 

Když  se podíváte na preference jednotlivých stran,  tak Ano jde nahoru, ČSSD ztrácí. To není již jen nějaký náhodný výstřelek, ale trend v delší době. A to přesto, že nás média neustále prosobotkovsky a protibabiškovsky zpracovávají, preference pro sobotkovce ne a  ne růst, kdežto „polopadouchovi“ Babišovi, jak nám neustále  různým způsobem vnucují, preference rostou. Kdyby se média chovala tak, jak mají, nestranně nás informovala o faktech, pak by Sobotka asi již dříve neslavně skončil. Ale to nelze dopustit! Má zde ještě „vznešené poslání“. Musí uskutečňovat strategický dialog s Německem, zatímco velká většina občanů považuje Slováky za nám nejbližší národ, a spravedlivě se usmířit se sudety, které nedávno prohlásil za naše spojence. A to by bylo, aby tyto historické úkoly nedotáhl!  Média nedovolí, aby nějací političtí trpaslíci mu okopávali kotníky a ztěžovali mu jeho „práci“.

 

Jak je vidět, obyčejný člověk má ještě šanci proti tomuto komplotu. Stačí, když nebude volit ČSSD a jí spřízněné firmy a vláda se bude muset  poroučet. Sobotka, přesto že ministr Chovanec podepsal reorganizaci v Policii ČR, skončí podobně jako P. Nečas. Neslavně, ale bude mít vystaráno. Možná, že si rád oddychne od premiérských povinností stejně tak, jako obyčejní lidé od něj jako předsedy vlády ČR.

J. Kovář