Angličané se osvobodili z evrounijního jha.

Anglické královně nikdo neřekl tři důvody, proč by Anglie měla zůstat v EU

 

Evropská unie v představách mnohých se postupně stávala novým žalářem národů. Dnes v řadě států, včetně Francie, Itálie a Německa, a to nemluvíme o Maďarsku, Řecku, je silná opozice vůči EU. Také u nás.

 

Dnes je EU jiná, než když jsme do ní vstupovali. Máme mít proto také možnost svobodně se rozhodnout o vystoupení z EU. To je mnohem vhodnější forma její opuštění, než pokusy o reformu nereformovatelného. EU se „reorganizuje“ již celá desetiletí a je stále horší. Dnes je již nesnesitelná.

 

Odchodem Anglie z EU se tato stane ještě více německou než dosud. O čtvrtou říši zájem nemáme, ani o nějakou novou formu protektorátu nebo přímé německé okupace. Nejdříve především ve střední a jihovýchodní Evropě se znovu musí ustavit suverénní národní státy, které po svém konstituování svobodně, skutečně svobodně, rozhodnou o oblastech vzájemné spolupráce a její míře, aniž by jejich svrchovanost byla nějak dotčena, či dokonce narušena.

 

Hodně zdaru, český národe, do Tvé nové budoucnosti! Nový zítřek nelze budovat se současnou vládou, která je, pevně doufejme, již jen minulostí, ač sama to dosud neví.

J. Kovář